Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Ce fac alte țări în timp ce România nici măcar n-a semnat acordul cu Grecia, Bulgaria și Serbia: Japonia vrea să vă achite jumătate din cost, dacă o vizitați

De
Ramona Mânzat,

Sâmbătă, 23 mai 2020, 19:00

Virgil Popescu, anunț de ultimă oră despre hoteluri, restaurante și baruri
Ministrul Economiei Virgil Daniel Popescu susține că românii vor prefera cel mai probabil turismul românesc

După ce în aprilie 2020, lună în care au fost oprite zborurile din majoritatea țărilor, au vizitat Japonia doar 2900 de turiști străini, o scădere de 99.9% a numărului față de aprilie 2019, autoritățile japoneze au în vedere luarea un măsuri importante pentru a reporni turismul. 

Conform ziarului național The Mainichi, guvernul intenționează să acopere jumătate din costurile unei vacanțe  în Japonia, pregăting un program în valoare de 12.5 miliarde de dolari. 

Programul, despre care nu s-au oferit deocamdată mai multe detalii, ar putea demara în iulie, conform șefului Agenției de Turism, Hiroshi Tabata, totul depinzând de reducerea numărului de infecții cu coronavirus.

India reia cursele interne cu tarife controlate

India a decis să redeschidă traficul aerian intern începând de luni, 25 mai, după două luni de la interzicerea tuturor zborurilor. 

Autoritățile indiene au anunțat însă că timp de trei luni, companiile aeriene vor opera cu tarife care trebuie să se încadreze între un preț minim și unul maxim, intervalul fiind stabilit în funcție de lungimea zborului. 

De exemplu, un zbor Mumbai – Delhi poate costa minimum echivalentul a 45 de dolari și maxim  130 de dolari. Pentru a călători cu avionul, pasagerii trebuie să facă online check-in-ul și li se recomandă să folosească o aplicație care să le certifice starea de sănătate.

Săptămână de lucru de 4 zile în Noua Zeelandă

Jacinda Ardern, primul ministru al Noii Zeelande, extrem de apreciată pentru cum a gestionat criza COVID în țara sa, vine cu o idee revoluționară ca să ajute turismul: săptămâna de lucru de 4 zile. 

„Mulți oamenii mi-au sugerat că ar trebui să trecem la săptămâna de 4 zile de muncă, dar până la urmă e decizia angajatorului în relație cu angajatul. Ideea e că am învățat multe în criza Covid despre productivitatea lucrului de acasă”, a declarat Ardern, care a explicat că 60% din turismul Noii Zeelande este local și, dacă oamenii ar avea o zi liberă în plus să exploreze zona în care locuiesc, acest lucru ar putea fi exact impulsul necesar economiei naționale pentru a se repune în mișcare.” 

Îi încurajez pe cei care conduc companiile și pot să ia o astfel de măsură să se gândească bine la această posibilitate.

Jacinda Ardern

Citeşte şi:

Ce zboruri se reiau în curând din România. 15 reguli noi pentru călătoria cu avionul în lunile următoare

Lista celor 19 țări care vor putea trimite turiști în Grecia din 15 iunie. România se află printre ele

Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a ajuns de nerecunoscut. „Foarte rău arăți!” Imaginile recente cu Diana Munteanu

GSP.RO

Fosta soție a lui Claudiu Niculescu a ajuns de nerecunoscut. „Foarte rău arăți!” Imaginile recente cu Diana Munteanu


Horoscop 23 mai 2020. Taurii au nevoie de cooperarea celor din anturajul apropiat

HOROSCOP

Horoscop 23 mai 2020. Taurii au nevoie de cooperarea celor din anturajul apropiat

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro