Celebrul maraton de la New York, anulat din cauza pandemiei de coronavirus

The New York Road Runners (NYRR), în parteneriat cu primăria oraşului, a informat, potrivit Reuters, că decizia de anulare a evenimentului a fost luată din cauza problemelor legate de coronavirus şi a aspectelor care ţin de sănătatea şi siguranţa sportivilor şi a celor implicaţi.

„Anularea maratonului este o veste dezamăgitoare pentru toţi cei care sperau să fie prezenţi, sportivi şi public, dar este cea mai bună soluţie pentru protejarea sănătăţii oamenilor”

Michael Capiraso, directorul NYRR

Anul trecut, cursa masculină din cadrul maratonului de la New York s-a încheiat cu victoria kenyanului Geoffrey Kamworor, care a repetat astfel succesul din 2017. Acesta a trecut primul linia de sosire, în Central Park, după 2 h 08 min 13 sec, devansându-i pe compatriotul său Albert Korir (2 h 08 min 36 sec) şi pe etiopianul Girma Bekele Gebre (2 h 08 min 38 sec).

La feminin s-a impus atleta kenyană Joyciline Jepkosgei care a detronat-o pe „regina” acestei competiţii, compatrioata sa Mary Keitany, cvadruplă laureată a probei din metropola americană, ce s-a clasat pe locul secund.

Jepkosgei a fost cronometrată pe distanţa de 42,195 km în 2 h 22 min 38 sec, trecând linia de sosire cu aproape un minut în faţa lui Keitany (2 h 23 min 32 sec), care a triumfat la New York în 2014, 2015, 2016 şi 2018, în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat etiopiana Ruti Aga, în 2h 25 min 31 sec.

Citeşte şi:

Adam Malysz, legendă a săriturilor cu schiurile, testat pozitiv cu coronavirus

Jucătorul de tenis Victor Troicki și soția sa însărcinată au coronavirus. Sârbul jucase în turneul demonstrativ Adria Tour

Sportivii Special Olympics România participă la primul campionat virtual de fitness

Poliția Română i-a dat permisul înapoi fiindcă a scris 4 cuvinte pe procesul verbal! Tribunalul i-a dat dreptate

PARTENERI – GSP.RO

Poliția Română i-a dat permisul înapoi fiindcă a scris 4 cuvinte pe procesul verbal! Tribunalul i-a dat dreptate


Horoscop 24 iunie 2020. Săgetătorii refuză anumite schimbări care ar putea avea rezultate frumoase

HOROSCOP

Horoscop 24 iunie 2020. Săgetătorii refuză anumite schimbări care ar putea avea rezultate frumoase

RECOMANDĂRI

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro