Coronavirusul a raționalizat băutura în Australia. Maximum 12 sticle de vin și 24 de cutii de bere la fiecare cumpărare!

De
Ciprian Iana,

Marți, 31 martie 2020, 16:56

Astfel, la fiecare cumpărare, un client poate pleca acasă cu maximum 12 sticle de vin și 24 de cutii de bere.

”Oferta” este însă diversificată, în sensul că, un australian poate cumpăra din magazin ”doar” zece litri de vin la cutie, dar, în plus, poate achiziționa și doi litri de băuturi spirtoase!

Măsura a fost adoptată marți de către Asociația Australiană a Magazinelor, după ce băuturile alcoolice s-au vândut în cantități impresionante în ultima perioadă, din cauza pandemiei de Covid-19, notează AFP.

Australienii au luat pur și simplu cu asalt magazinele care comercializau băuturi alcoolice, după un anunţ oficial ce stipula închiderea firmelor comerciale considerate neesenţiale, printre care se află şi barurile, pentru a lupta împotriva răspândirii noului coronavirus.

”Este evident că incertitudinile legate de aprovizionări i-au determinat pe unii oameni să aibă alte obiceiuri de cumpărare”, a declarat în comunicatul ce anunţă aceste restricţii Julie Ryan, director general al Retail Drinks, o asociaţie profesională a comercianţilor de alcool din Australia.

”Vrem să transmitem un mesaj clar, potrivit căruia magazinele cu produse alcoolice rămân un serviciu esenţial şi că nu vor exista probleme de aprovizionare”, a adăugat Julie Ryan.

Potrivit unui raport oficial, în Australia cheltuielile cu produse alcoolice în magazinele de acest tip au crescut cu 86% săptămâna trecută.

Citeşte şi:

Marcel Răducanu anunță din Germania: ”E panică totală, suntem dezorientați”

Trenurile pe direcția Suceava nu au fost anulate, anunță CFR Călători

Mesaj disperat către ministrul german de Interne: ”Redeschideți granițele pentru sezonierii români și polonezi”

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”


Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres

HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro