Cum i-a explicat Amalia Enache fiicei sale de 3 ani că nu mai poate merge în parc. „Alma știe că afară sunt oameni bolnavi și de asta stăm numai în casă”

De
Denisa Macovei,

Sâmbătă, 28 martie 2020, 09:00

De când a născut, Amalia Enache a învățat-o pe fiica ei să se joace cât mai mult în natură, să se bucure de frunze, să alerge cu picioarele goale pe pământ și să stea în nisip. De când s-a decretat stare de urgență, prezentatoarea Știrilor PRO TV a încercat să-i explice fiicei sale motivul pentru care nu mai pot avea activitățile de până acum.

„Alma știe că afară sunt oameni bolnavi și de asta stăm numai în casă, să nu ne îmbolnăvim și noi. Am vorbit cu sinceritate despre tot”, ne-a mărturisit Amalia Enache. Deși este o situație nu tocmai plăcută pentru părinții, mai ales pentru cei cu copii mici, prezentatoarea TV a încercat tot felul de activități pentru ca micuța ei să nu se plictisească nicio clipă. Mai în glumă, mai în serios, Amalia ne-a mărturisit că Alma a învățat să se dea cu rolele în casă. „Fetița mea îmi duce mult dorul, am fost chiar zilnic la serviciu, ore lungi, am plecat într-o sâmbătă la prânz cu ea plângând, pentru că era obișnuită să plec doar seara, așa încât când sunt acasă mă joc cu ea, colorăm, alergămm plantăm pe balconul meu minuscul semințe în ghivece, i-am pus o ladă cu nisip și când a fost cald râdeam că am ajuns la mare. Facem tot felul de lucruri împreună. Încerc să-i distrag atenția de la faptul că nu mai merge la grădinițî, în parcuri. Copilul meu a învățat să se dea cu rolele în casă, în vremea coronavirusului”, ne-a mai povestit Amalia Enache.

În tot acest timp este ajutată de tatăl fiicei sale care stă cu micuța atunci când ea este nevoită să meargă la job. „Tatăl ei mă așteaptă cu pâine făcută în casă, cu pizza și altele pe care le învață acum, așa încât simt și fericirea ce-mi e la îndemână în această perioadă, acasă și mă agăț de ea pentru restul”.

„Din familia mea sunt singura care mai iese din casă”

Pentru că merge la muncă, Amalia este singura din familie care iese din casă. Chiar și așa, nu se abate de la drumul de la muncă spre casă pentru a face și cumpărături, ci preferă să se protejeze cât mai mult cu putință, preferând să facă cumpărături și plăți către utilități doar online.

„Plățile le fac de multă vreme online și încerc să fac asta și în privința cumpărăturilor necesare. Când am mai cumpărat din magazin, am luat astfel încât să-mi ajungă un timp mai îndelungat. Din famișia mea sunt singura care mai iese din casă și e strict pentru știri. Să știți că o altă grijă mare a mea este să-mi gestionez cât mai bine starea psihică, simt că am nervii întinși la maximum cu toate informațiile dure, cu orele lungi în emisie, cu viteza în care ni se schimbă viețile, cu toate date peste cap și încerc să fac acasă activități care să mă țină în echilibru, mai ales cu fetița mea”, ne-a mai declarat Amalia Enache.

Citeşte şi:

Scene triste într-un oraș din sudul Italiei. Oamenii plâng că au rămas fără bani: „Vreau să mănânc. Mama nu a luat medicamentele de o lună”

Cum să-ți tratezi părul stând acasă. Sfaturi de la Vica Blochina

IMAGINILE ZILEI | Papa Francisc s-a rugat singur în Piața Sfântul Petru pentru întreaga planetă: „Suntem cu toții în aceeași barcă”

Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Explicatia virusologului Christian Droste

GSP.RO

Motivul pentru care în Germania sunt atât de puţine decese de coronavirus. Explicatia virusologului Christian Droste


Horoscop 28 martie 2020. Racii au șansele unei revigorări ample

HOROSCOP

Horoscop 28 martie 2020. Racii au șansele unei revigorări ample

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro