“Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor”, spune medicul Virgil Musta

Virgil Musta, șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș, din Timișoara, s-a declarat, duminică, optimist în ceea ce privește reducerea cazurilor noi de coronavirus. Cu o singură condiție: să fie luate măsurile adecvate.

Conform lui Virgi Musta, măsurile trebuie să fie stricte și riguroase, în condițiile în care acestea puteau fi luate mai de mult.

“Ideal era ca măsurile să fi fost luate mai devreme, înainte ca epidemia să revină cu atâta putere. Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor”, a declarat Virgil Musta la Digi 24.

Medicul timișorean spune că este adeptul luării de măsuri la nivel local, care să fie în concordanță cu specificul fiecărei zone din țară afectată de pandemia de coronavirus.

“Este mai responsabil să facem măsuri individuale în anumite zone, decât să creăm reguli generale, care în anumite zone să nu fie necesare și să perturbe activitatea”, a mai precizat Virgil Musta.

Șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș, din Timișoara, s-a arătat îngrijorat de numărul tot mai mare de pacienți COVID-19 internați la Terapie Intensivă și a transmis că există o proporție între numărul de pacienți critici și numărul…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro