Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

DIICOT a destrucurat o grupare de escroci care obţinea credite cu acte false. Prejudiciul este 300.000 de lei

Membrii grupării sunt acuzați că au facilitat obţinerea frauduloasă a unor produse de creditare şi indemnizaţii pentru creşterea copilului, în schimbul primirii unui “comision” variabil în funcţie de valoarea creditului obţinut de client sau de cuantumul indemnizaţiei. Prejudiciul estimat se ridică la 300.000 de lei.

Potrivit DIICOT, escrocii angajau fictiv persoane cu situaţie precară, pe care le obligau să solicite credite care nu erau rambursate, iar cea mai mare parte a banilor reveneau grupării.

În rechizitoriu, procurorii menționează că liderii grupării controlau mai multe societăţi comerciale, care nu desfăşurau nicio activitate comercială, nu funcţionau la sediile sociale, nu aveau declarate puncte de lucru şi nu aveau angajaţi şi nici resursele materiale necesare îndeplinirii obiectului de activitate.

Membrii grupării racolau persoane fizice, pe care le angajau fictiv în cadrul societăţilor aflate la dispoziţia grupului, iar ulterior le instigau să solicite, în mod fraudulos, acordarea de produse de creditare (credite de nevoi personale, credite ipotecare, carduri de credit, leasinguri auto) de la diferite bănci şi instituţii financiare nebancare.

Angajarea fictivă a persoanelor în cauză se realiza prin înregistrarea pe site-ul ANAF a unor declaraţii fiscale (D 112 – Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate), depuse de presupuşii angajatori, din cuprinsul cărora rezulta faptul că solicitanţii produselor financiare sunt angajaţi în cadrul acestor firme de mai mult timp (perioade cuprinse între 6 luni şi un an).

Rezultatele la Bacalaureat 2020 au fost publicate, vezi ce notă ai luat

Recomandări

Rezultatele la Bacalaureat 2020 au fost publicate, vezi ce notă ai luat

 

După întocmirea formelor de angajare fictivă, persoanele în cauză, însoţite de unii dintre membrii grupării, depuneau într-o perioadă scurtă (o perioadă de câteva zile sau chiar în aceeaşi zi) cereri de creditare la mai multe unităţi bancare/IFN-uri, pentru a-şi spori şansele de obţinere a împrumuturilor şi pentru a evita riscul înscrierii în Biroul de Credite, ca urmare a neachitării ratelor creditelor deja aprobate.

Ad placeholder

În general, persoanele racolate în vederea solicitării de credite aveau o situaţie materială precară, nu aveau loc de muncă sau o sursă sigură de venit şi nici nu deţineau bunuri mobile/imobile care ar fi putut constitui obiect al unei măsuri asigurătorii în vederea reparării prejudiciului.

La sediul DIICOT – Structura Centrală urmează să fie aduse, în vederea audierii, 15 persoane.

Citeşte şi:

Firmele cu acțiuni la purtător nu pot semna contracte cu statul, dacă nu prezintă acționarii reali. PNL: “Cazul Tel Drum nu se va mai repeta”

Primul selfie la 84 de ani. Tabletele, leac pentru singurătate pentru câțiva bătrâni din București: “E păcat să plec dincolo fără să învăț”

Rezultate Bac București 2020. EDU.RO a publicat azi notele la Bacalaureat în București

„Fetele câștigă 800-900 de euro pe zi, se lasă telefoanele la intrare”. Dezvăluiri explozive despre petrecerile private ale fotbaliștilor

PARTENERI – GSP.RO

„Fetele câștigă 800-900 de euro pe zi, se lasă telefoanele la intrare”. Dezvăluiri explozive despre petrecerile private ale fotbaliștilor


Horoscop 30 iunie 2020. Capricornii sunt nevoiți să facă alte alegeri pentru noua lor scară de valori

HOROSCOP

Horoscop 30 iunie 2020. Capricornii sunt nevoiți să facă alte alegeri pentru noua lor scară de valori

RECOMANDĂRI

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro