Elevii din clasele 0-IV și cei din a VIII-a și a XII-a să fie prezenți zilnic la școală, recomandă INSP


Autoritățile din sănătate recomandă ca elevii din anii terminali și cei din ciclul primar să vină la școală zilnic, iar ceilalți să învețe 50% online și 50% cu prezență fizică la școală, notează site-ul Edupedu.ro.

”INSP-ul recomandă, în special pentru școlarii din clasele 0-4, pentru cei din clasa a VIII-a și clasa a XII-a, așa cum a fost și anul acesta, să fie favorizați în acest proces și, dacă este posibil, să fie prezenți zilnic la școală”, a declarat, la ProTV , dr. Alexandra Cucu, directorul Centrului Național de Evaluare și Promovare a Sănătății (CNEPSS) din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Alexandra Cucu a explicat la ProTV că în contextul în care copiii din ciclul primar și cei din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a vin zilnic la școală, iar „ceilalți vin jumătate din timpul normal de lucru, e posibil ca în unele dintre școli să fie necesare și spații suplimentare”.

Institutul Național de Sănătate Publică este cel care a propus un ghid cu măsuri sanitare pentru începutul anului școlar.

”În ghidul nou am redus această distanță (n.red. distanța fizică impusă până acum elevilor în sălile de clasă, la cursuri, de 2 metri) până…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro