Fake news promovat de Coaliția pentru Familie. Protestul de la Berlin, ilustrat cu o poză de la o petrecere tehno din Zurich

La o zi de la protestul de la Berlin, Coaliția pentru Familie a publicat pe Facebook o imagine cu un milion de oameni de la un eveniment de muzică tehno desfășurat în 2019 în Zurich, susținând că e vorba despre participanții la mitingul din Germania, relatează G4Media.

Coaliția pentru Familie a susținut în mesajul postat pe Facebook că la mitingul de sâmbătă, de la Berlin, ar fi participat 1,3 milioane de demonstranți.

„Conform organizatorilor, care au citat surse din poliție, ar fi fost în stradă 1.300.000 de demonstranți. Presa din sistem vorbește de câteva zeci de mii”, a scris CpF pe rețeaua de socializare.

În realitate, potrivit agențiilor de presă de la Berlin, la protest au participat aproximativ 20.000 de oameni.

Fotografia cu care CpF a ilustrat postarea este, în realitate, o imagine de la un eveniment petrecut în Zurich în august 2019. Este vorba de o petrecere tehno în aer liber, după cum arată și imaginile de pe Google Images.

După mai multe observații primite de la internauți, postarea Coaliției a dispărut de pe Facebook. CpF a revenit cu un nou mesaj în care a transmis că regretă „eroarea materială” din prima postare.

<br…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro