Festivalului Internaţional de Film Transilvania a început. Punctul de atracție, retrospectiva Federico Fellini

Organizat în acest an exclusiv în aer liber, în 13 locații din Cluj-Napoca și din împrejurimi, Festivalul Internațional de Film Transilvania și-a deschis porțile, vineri, cu o proiecţie de gală în Piaţa Unirii.

Astfel, cea de-a XIX-a ediţie a TIFF s-a deschis cu trei proiecţii sold-out ale comediei romantice La Belle Epoque/Cei mai frumoşi ani (r. Nicolas Bedos).

Evenimentul s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă sporită, toţi cei prezenţi fiind încurajaţi să respecte cu stricteţe regulamentul de participare, precizează TIFF într-un comunicat.

Proiecţia de gală din Piaţa Unirii s-a deschis cu un moment muzica inedit: Sync the Classics – un nou concept al compozitorului şi producătorului clujean Paul Ilea, cu participarea extraordinară a sopranei Zsuzsana Cerveni.

”Mă bucur că suntem primul mare festival de film din Europa care îşi reia, practic, drumul. Va fi un festival light, cu multe nopţi nedormite, cu proiecţii în aer liber, cu locuri pe care clujenii le vor redescoperi. Pariul în acest an este să regăsim sentimentul unei vieţi normale, un sentiment bun că TIFF-ul se apropie de ce a fost timp de 18 ani”, a declarat regizorul Tudor Giurgiu.

El recomandă ca punct de atracţie al festivalului Retrospectiva Federico Fellini, precum…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro