GALERIE FOTO | Turiștii români stau din nou la cozi kilometrice la intrarea în Grecia. „În 30 de minute, am înaintat zece metri”

După ce în cursul zilei de joi s-au format cozi de kilometri la punctul de trecere Kulata-Promachonas, situația se repetă, sâmbătă. În această dimineață, de la orele 07:00, cozile de autoturisme se întindeau pe o porțiune de 10-11 kilometri. Majoritatea turiștilor dornici să intre în Grecia sunt români, anunță site-ul invacante.ro.

„Conform informațiilor de la fața locului, poliția bulgară intervine pentru a decongestiona situația”, notează sursa citată. Cu toate acestea, pentru efectuarea formalităților de trecere a frontierei în Grecia, oamenii așteaptă câteva ore.

„Bună dimineața. Am ajuns la Kulata la 06:55. De mai bine de o oră stăm”, a spus unul dintre turiștii români care așteaptă să intre în Grecia.

„07:10 Kulata, coadă de peste 10 kilometri. În 30 de minute, am înaintat zece metri”, a afirmat alt turist.

Vineri, autoritățile române anunțau o veste bună: nu mai erau cozi.

”Ca şi în cursul zilei de joi, consulul Ambasadei României la Sofia şi un consul din cadrul oficiului consular de la Salonic se află la punctul de frontieră pentru a se asigura că cetăţenii români primesc asistenţă consulară, dacă este cazul. Din informaţiile primite din partea acestora, de la faţa locului, la ora 14,00, circulaţia era fluidă, fără aglomerări, procedurile de trecere a frontierei derulându-se într-un timp foarte scurt”, a precizat, vineri, MAE.

Direcția de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5 a dat 250.000 euro Antenei 3 și unei alte firme abonată la contracte cu Primăria Sectorului 5

Recomandări

Direcția de Impozite și Taxe Locale a Sectorului 5 a dat 250.000 euro Antenei 3 și unei alte firme abonată la contracte cu Primăria Sectorului 5

 

Situația de la graniță a apărut după ce Grecia a închis cinci din cele șase puncte de trecere a frontierei din Bulgaria. MAE îi avertizase deja pe români că în accesul în Republica Elenă este permis, în perioada 1–15 iulie, doar pe la punctul de trecere Kulata – Promachonas.

Măsura a fost luată în urma introducerii obligativității completării unui formular electronic, care are ca principal scop evidența celor care merg în această țară.

Ad placeholder

Formularul este disponibil în limba engleză la adresa https://travel.gov.gr, unde sunt disponibile şi condiţiile de călătorie valabile pentru această perioadă.

După completare, solicitanţii vor primi pe adresa de e-mail utilizată la completarea formularului un cod unic de confirmare a înregistrării, care trebuie prezentat autorităţilor de frontieră (în format electronic sau tipărit), în momentul intrării pe teritoriul elen.

Pentru a evita timpii suplimentari de aşteptare la frontieră, este important ca cetăţenii români să completeze acest formular anterior deplasării şi să obţină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontieră.

”De asemenea, informații detaliate în limba română sunt disponibile și pe site-ul MAE. Aceste informații sunt actualizate în funcție de elementele comunicate”, mai spune comunicatul MAE.

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro