Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Germania va crește în doi ani salariul minim până la valoarea de 1.755 de euro lunar

Concret, acest lucru înseamnă că salariul minim în Germania ar urma să ajungă de la aproximativ 1.570 de euro lunar, cât este în prezent, la aproximativ 1.755 de euro lunar.

Conform unui studiu publicat recent, introducerea salariului minim în Germania a condus la creşterea productivităţii muncii în această ţară, stimulându-i pe salariaţi să schimbe compania, potrivit Agerpres.

După introducerea salariului minim, anumiţi angajaţi cu salarii scăzute au migrat spre companii care ofereau locuri de muncă în regim full time şi salarii mai mari pentru aceeaşi muncă, au observat cercetătorii de la University College London şi Institutul german pentru piaţa muncii.

În 2017, salariul minim pe economie în Germania a fost majorat până la 8,84 euro pe oră (aproximativ 1.485 de euro lunar), iar în ianuarie 2019 a fost majorat din nou, la 9,19 euro pe oră (aproximativ 1.544 euro lunar), a notat Agerpres.

În prezent, salariul minim se situează la 9,35 euro pe oră, adică aproximativ 1.570 euro lunar.

Majorarea salariilor şi nivelul scăzut record al şomajului au sprijinit în ultimii ani expansiunea economiei germane, care în mod tradiţional este dependentă de exporturi.

În România, de la 1 ianuarie 2020, salariul minim lunar este de 2.230 lei, adică aproximativ 460 de euro.

Citeşte şi:

Prim-vicepreședintele PNL Vrancea, care a dat Bac-ul la 42 de ani, a picat la Română cu nota 3,60: „Nu pot să accept”

După 36 de ani de activitate, Cirque du Soleil concediază 3.500 de angajați și anunță că va intra în faliment, din cauza pandemiei de coronavirus

Ministrul de finanțe, Florin Cîțu: “Dacă nu ar fi fost ascunşi în spatele declaraţiilor politice, jumătate din PSD era astăzi în puşcărie”

„Fetele câștigă 800-900 de euro pe zi, se lasă telefoanele la intrare”. Dezvăluiri explozive despre petrecerile private ale fotbaliștilor

PARTENERI – GSP.RO

„Fetele câștigă 800-900 de euro pe zi, se lasă telefoanele la intrare”. Dezvăluiri explozive despre petrecerile private ale fotbaliștilor


Horoscop 1 iulie 2020. Racii au parte de surse de stres cumulate, care îi pot afecta mai mult decât de obicei

HOROSCOP

Horoscop 1 iulie 2020. Racii au parte de surse de stres cumulate, care îi pot afecta mai mult decât de obicei

RECOMANDĂRI

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro