Graffiti emoționant într-un spital din Southampton. Spiderman și Batman, înlocuiți de un copil cu un medic-Superman

De
Viorel Tudorache,

Joi, 07 mai 2020, 10:02

În Marea Britanie, devenită prima țară din Europa care a depășit 30.000 de morți din cauza bolii provocate de COVID-19, operele de artă cu medici în prim-plan devin un mod prin care oamenii își exprimă recunoștința pentru eforturile pe care cadrelor sanitare le fac pentru a salva vieți.

Recent, în spitalul din Southampton a mai apărut un astfel de desen impresionant realizat de Bansky, pseudonimul unui artist graffiti, activist politic, regizor de film și pictor englez.

Pictura, în mare parte monocromă, care are peste un metru pătrat, a fost expusă pe un hol din apropierea secției de urgență.

Tabloul arată un băiețel stând în genunchi, care i-a aruncat la coș pe Spiderman și pe Batman, eroii preferați ai copiilor până nu demult, pentru a se juca cu o păpușă ce înfățișează o asistentă medicală în ipostaza lui Superman. Crucea Roșie este singurul element de culoare din imagine.

Artistul a lăsat și un mesaj pentru lucrătorii spitalului: „Mulțumesc pentru tot ceea ce faceți. Sper că această imagine luminează puțin locul, chiar dacă este doar alb-negru”.

Tabloul va rămâne la spitalul din Southampton până în toamnă, când va fi licitat pentru a strânge fonduri pentru sistemul de sănătate.

”Va fi, fără îndoială, un impuls enorm pentru moralul tuturor celor care lucrează la spitalul nostru”.

Paula Head, managerul spitalului din Southampton

Citeşte şi:

Ce cred fostul ministru de finanțe al Greciei și un reputat economist irlandez despre Europa de după coronavirus. Sfârșitul globalizării

Steaua ’86 aniversează în izolare 34 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni. Ștefan Iovan: “7 mai, o zi frumoasă avem pe lumea asta!”

O româncă din Islanda povesteşte cum au reuşit nordicii să elimine aproape complet coronavirusul: “Autoritățile au pus accent pe sănătatea mintală a oamenilor”

Un cercetător chinez care era „aproape de descoperiri importante în domeniul COVID-19” a fost împușcat în locuința din SUA

GSP.RO

Un cercetător chinez care era „aproape de descoperiri importante în domeniul COVID-19” a fost împușcat în locuința din SUA


Horoscop 7 mai 2020. Capricornii se trezesc prinși în conflictele unor apropiați

HOROSCOP

Horoscop 7 mai 2020. Capricornii se trezesc prinși în conflictele unor apropiați

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro