Greșeala organizatorilor unei tabere din SUA din cauza căreia 260 de copii și tineri s-au infectat cu coronavirus

260 de copii și tineri au fost infectați cu noul coronavirus, după ce au fost într-o tabără în Georgia, SUA, scrie Live Science, un site american reputat de știri științifice, citând raportul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Adolescenții nu au fost obligați să poarte măști de protecție sanitară.

Personalul ar fi luat măsurile necesare de protecție, printre care organizarea copiilor în grupuri, cazarea în cabane pentru doar două persoane, distanțare fizică la diferite evenimente, iginiezare regulată a zonelor camping și a anexelor,

”Tinerii nu au fost obligați să poarte măști de protecție. Protecție a gurii și a nasului au avut doar îngrijitorii și coordonatorii”, explică raportul.

Tabăra, care a adunat, în total, 597 de persoane, a început pe 17 iunie.

Conform concluziilor raportului, s-a constatat faptul că noul coronavirus s-a răspândit rapid în perimetru din cauza unui eveniment organizat într-una dintre nopți, la care au participat 50 de persoane, și că ”măsurile luate nu au fost suficiente pentru a preveni focar”.

Pe 23 iunie, primul adolescent a dezvoltat simptome și a ajuns la spital. O zi mai târziu, după ce tot mai multe persoane au început să se simtă rău, au început testările, iar tabăra a fost închisă pe…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro