GSP: LPF, solicitare la UEFA în cazul Astra – Craiova. Cele două scenarii posibile

Liga Profesionistă de Fotbal a trimis la UEFA o solicitare în care întreabă cum trebuie să se procedeze cu meciul Astra – Craiova, amânat, după ce echipa giurgiuveană a raporat că are mai mulți jucători infectați cu COVID-19, notează Gazeta Sporturilor.

De asemenea, LPF a cerut lămuriri și în privința partidei FCSB – Astra, care trebuia să aibă loc luni, dar care, în situația dată, nu se poate disputa.

”Am făcut o solicitare la UEFA să vedem dacă, în cazul în care aceste meciuri nu vor influenţa clasamentul final, ar putea să se dispute şi după 3 august. Aşteptăm răspuns, am prezentat o argumentație juridică solidă, dar vom avea echipe românești care vor participa în cupele europene”, a declarat secretarul general al LPF, Justin Ștefan, pentru Gazeta Sporturilor.

Cum luni, 3 august, e ultima zi în care LPF trebuie să transmită la UEFA echipele care vor evolua în Europa sezonul viitor, există doar două variante.

Fie Astra pierde la „masa verde”, fie meciul se va putea juca ulterior, după 3 august, dacă nu depinde de el clasamentul de cupe europene.

Problema este că de acest meci ar putea depinde campioana României. Concret, luni se dispută derby-ul campionatului,…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro