Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

În așteptarea inevitabilului. Un expert român explică de ce și cum va răzbuna Iranul moartea generalului Soleimani: ”Va fi foarte greu de ieșit dintr-o spirală a conflictului”

De
Adrian Cochino,

Luni, 06 ianuarie 2020, 21:00

”Pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă în Orientul Mijlociu trebuie să explicăm că acolo avem o confruntare care în această fază durează de un deceniu, între mai mulți actori. Unii dintre ei din regiune, cum sunt Arabia Saudită, Siria, unele elemente din Irak și Iran, iar alții din exterior, cum ar fi Rusia și SUA, și, de la o vreme, China, dar într-o mai mică măsură.

Acum avem parte de o redesenare a arhitecturii de securitate regională. Avem colapsul mai multor state, al Siriei și al Irakului, și o confruntare între mai mulți actori care încearcă să umple vidul.

În ultimul deceniu, Iranul a fost destul de eficace în a construi ceea ce se numește o semilună în Orientul Mijlociu, reușind să își formeze dacă nu state client, cel puțin state aliate, cu…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro