În plin sezon de vacanță, comisarii ANPC au descins la câteva ștranduri din București. Ce abateri grave au descoperit

Comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au desfășurat controale la mai multe ștranduri din București.

Astfel, în urma acțiunilor de control realizate la nivelul Capitalei, deocamdată, doi operatori economici au fost sancționați deja pentru diferite nereguli.

La Ștrandul Berceni, din sectorul 4, comisarii ANPC au constatat că, în ceea ce privește activitatea recreativă, se înregistra prestarea unor servicii ce pot afecta sănătatea și securitatea consumatorilor.

Astfel, comisarii au constatat lipsa evidenței periodicității de primenire a apei din bazine, lipsa barei de susținere la bazinul pentru copii și a marcării adâncimii la bazinul pentru copii.

De asemenea, au constatat prezența urmelor de vopsea exfoliată la bazinul pentru copii, utilizarea toboganelor fără certificat de conformitate și existența riscului de accidentare din cauza amplasării necorespunzãtoare a unor capace de protecție a căminelor.

Și la capitolul servicii alimentare s-au constatat nereguli. Nu erau trecută indicărea alergenilor și nici materia primă din care provine produsul finit. De asemenea, nu era trecută cantitatea netă, în cazul unor băuturi servite la pahar. De asemenea, nu se respectau condițiile de temperatură recomandate și schimbarea stării termice inițiale a unor materii prime (produse din carne).

Nici condițiile de depozitare pentru produse alimentare nu erau în regulă,…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro