Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

În Turkmenistan, Guvernul a interzis folosirea cuvântului “coronavirus”, riscând astfel sănătatea tuturor

De
Andrada Lăutaru,

Marți, 31 martie 2020, 19:27

În plus, cuvântul “coronavirus” a fost eliminat din broșurile de informații despre sănătate distribuite în școli, spitale și la locurile de muncă, potrivit Turkmenistan Chronicle, una dintre puținele surse de știri independente, al cărei site este blocat în Turkmenistan. 

Această negare a informațiilor nu numai că îi pune în pericol pe cetățenii din Turkmenistan, dar întărește și autoritarismul impus de președintele Gurbanguly Berdymukhammedov. Solicităm comunității internaționale să reacționeze și să-l facă să plătească pentru încălcările sale sistematice asupra drepturilor omului.

Jeanne Cavelier, șefa biroului RSF din Europa de Est și Asia Centrală:

Oamenii din Turkmenistan au acces doar la informații unilaterale despre epidemia de coronavirus, în timp ce, potrivit autorităților, până în prezent nu a fost detectat niciun caz de coronavirus acolo, notează RSF.

Clasat pe ultimul loc în Indexul mondial pentru libertatea presei realizat de RSF în 2018, Turkmenistan este una dintre cele mai închise țări din lume.

Citeşte şi:

VIDEO | În Milano s-a deschis cel mai mare spital cu terapie intensivă, în doar 10 zile de muncă neîntreruptă. Italienii au donat 21 de milioane de euro

Situație dramatică în New York-ul copleșit de epidemie. Avertisment pentru Trump și întreaga Americă: ”Vine tsunami-ul”

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”


Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres

HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro