Incendiu violent în comunitatea de romi din Miercurea Ciuc. Oamenii rămași fără case vor fi cazați în săli de sport

Potrivit unor martori și imaginilor postate pe rețele de socializare, incendiul s-a manifestat cu flacără mare şși cu degajare de fum.

”Incendiu violent la locuinţele din comunitatea de romi, din Şumuleu 33, Miercurea Ciuc. S-au deplasat pentru intervenţie 3 echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, cu 3 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD”, se arată în informarea ISU Harghita.

La faţa locului a fost trimis şi un echipaj de jandarmerie, pentru asigurarea zona, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Gheorghe Suciu.

Primarul oraşului, Attila Korodi, a declarat că oamenii rămaşi fără locuinţe vor fi cazaţi, provizoriu, în două săli de sport

Organizăm autobuze, probabil eliberăm două săli de sport, sunt foarte mulţi oameni, nu vorbim de zeci de oameni, vorbim de mai mulţi. Vom vedea la sfârşit câţi sunt. (…) Vin echipe de jandarmi să asigure ordinea de aici şi după aceea începem, încet-încet, să ducem oamenii. Acum pregătim cele două săli de sport.

Primarlul Attila Korodi:

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro