Infectările cu coronavirus din Spania au crescut de opt ori în cele 40 de zile de la încheierea stării de urgență

Cotidianul El Pais publică o analiză care arată că infectările noi cu noul coronavirus au crescut de opt ori, în cele 40 de zile care s-au scurs de la relaxarea măsurilor.

Pe 20 iunie, când au fost ridicate principalele restricții privind mobilitatea și activitățile socio-economice, au fost depistate 334 de noi infecții.

La 40 de zile de la încheierea stării de urgență, numărul cazurilor diagnosticate între 29 și 30 iulie a fost 2.789, de opt ori mai multe, scrie publicația spaniolă.

“Am lăsat furtuna în urmă, dar nu am ajuns încă într-un port sigur”

Pentru a împiedica răspândirea bolii, comunitățile autonome cu cele mai multe infecții impun carantină parțială sau alte interdicții.

Pentru a descrie actuala situație din Spania, Salvador Illa, ministrul sănătății, a folosit o frază de-a omologului său italian, Roberto Speranza: “Am lăsat furtuna în urmă, dar nu am ajuns încă într-un port sigur”.

În vârful pandemiei (martie și aprilie), Spania înregistra peste 8.000 de infecții pe zi, în condițiile în care și numărul testelor era mai redus. Aproximativ jumătate dintre cei 200.000 de oameni diagnosticați cu COVID până în luna mai au fost internați la spital.

Astăzi, aproape 300.000 de teste sunt efectuate săptămânal, dublu…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro