Inginerii de la Mercedes F1 au contribuit la realizarea unui aparat respirator pentru pacienții cu coronavirus în mai puțin de 100 de ore

De
Viorel Tudorache,

Luni, 30 martie 2020, 16:58

Dispozitivul CPAP (Continuous Positive Airway Pressure), necesar pentru eliberarea căilor respiratori, a fost reproiectat dintr-un dispozitiv existent în mai puțin de 100 de ore.

Acesta a fost recomandat pentru utilizarea de către Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate din Marea Britanie, potrivit unei declarații a Universității din Londra (UCL) ), care a lucrat la proiect.

Dispozitivele CPAP au fost utilizate în spitale din China și Italia pentru tratarea infecțiilor cu coronavirus, cu rapoarte care indică faptul că aproximativ jumătate dintre acești pacienți au evitat nevoia de ventilatoare.

În multe țări, inclusiv Marea Britanie, care se luptă împotriva unor focare severe, există o penurie severă de ventilatoare.

”Aceste dispozitive vor ajuta la salvarea de vieți, prin asigurarea faptului că ventilatoarele, o resursă limitată, sunt utilizate doar pentru cei mai grav bolnavi”, a spus profesorul Mervyn Singer, consultant de îngrijire critică la University College London Hospitals (UCLH).

Tragedie: Martin Tudor a murit după un infarct. Fostul portar al Stelei avea 43 de ani

GSP.RO

Tragedie: Martin Tudor a murit după un infarct. Fostul portar al Stelei avea 43 de ani


Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni

HOROSCOP

Horoscop 30 martie 2020. Berbecii trebuie să țină cont de prieteni

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro