Ivan Patzaichin a rămas fără ponton pe Dâmbovița, în zona Bibliotecii Naționale, după construirea a cinci cafenele șic! Robert Negoiță: „Aveau niște chestiuni care nu reprezintă o capitală europeană. Să vină să vorbească cu noi”

  • Acum 6 ani, asociația lui Ivan Patzaichin a convins primăriile să o lase să amenajeze o parte din râul Dâmbovița pentru ca bucureștenii să se poată plimba pe apă cu o combinație de lotcă și canoe.
  • ONG-ul lui Patzaichin a gestionat o terasă rustică și un ponton plutitor unde trăgeau și stăteau bărcile.
  • Între timp, pe malul Dâmboviței dinspre Magazinul Unirii au apărut cinci cafenele, iar Patzaichin a pierdut la început terasa, apoi pontonul și, în final, o mică insulă de stuf unde ”se refugiaseră” echipamentele.
  • Primarul Robert Negoiță explică pentru publicul ziarului Libertatea că toate erau sub standardul pe care-l dorește în sector.

Dâmbovița cu bărci, o idee a lui Ivan Patzaichin

Inițiativa Rowmania a început în 2013, prin înființarea Centrului pentru Ecoturism în România, un proiect de promovare a plimbării pe apă.

Asociația canotorului Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, a organizat evenimente pe apă: plimbări…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro