L-am vizitat la podgoria sa. Cum arată și cu ce se ocupă, la 86 de ani, Pierre Richard, cunoscutul actor de comedie francez. “Mulțumesc celor care mă iubesc în România!”

În plină pandemie de COVID-19, Libertatea a găsit drumul către podgoria de la Gruissan, la Chateau Bel Éveque, unde am înțeles limita fină dintre vin și cinematografie.

Marele blond cu un pantof negru are aproape 86 de ani – doar două săptămâni îl mai despart de ziua aniversară – însă aerul ștrengăresc nu i-a dispărut. Într-o cămașă vaporoasă și blugi tăiați deasupra gleznei, așa ne-a primit venerabilul Pierre Richard la via sa din Languedoc, în sudul Franței.

Podgoria de la Gruissan este în Departamentul Aude și aici Pierre Richard cultivă struguri pe circa 50 de hectare. 

Între două iazuri, la o palmă de Mediterană, Pierre, care se ocupă de afacere împreună cu fiul Christophe și cu sora Catherine, organizează vară de vară sesiuni de degustări și de autografe. 

Pierre Rochard, alături de Christophe, fiul lui

Vinul e precum cinematografia, distrează oamenii”, spune Richard, care mai face încă și teatru, și film.

Suntem pe drumul șerpuit spre domeniu, imediat după Muzeul sării de Gruissan, ascultăm și fredonăm melodiile postul NRJ și rememorăm cadre din “Întoarcerea marelui blond” sau din “Capra”. Comediile lui Richard, cu ale sale roluri de nătăfleț împrăștiat și simpatic, au fost savurate de generațiile…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro