Lipsă de coerență. Chiar în ziua în care Victor Costache spunea că vor fi testați toți bucureștenii, Ministerul Sănătății a dat ordin ca persoanele fără simptome să nu fie testate

De
Sidonia Bogdan,

Joi, 26 martie 2020, 11:26

Ordinul nr. 497/2020 din data de 25 martie 2020, care modifică și completează Ordinul ministrului Sănătății nr. 414/2020, prevede expres că testul pentru depistarea COVID-19 se va face numai persoanelor aflate în carantină care prezintă simptome.

Art. 6 din vechiul ordin se modifică și arată astfel: 

„La persoanele aflate în carantină instituționalizată se efectuează un test pentru COVID- 19 numai dacă devin simptomatice. Până la primirea rezultatelor, acestea vor fi izolate corespunzător. În cazul în care rezultatul este pozitiv pentru COVID-19, acestea vor fi transportate și izolate la spital.”

Ordinul semnat de Victor Costache:

„​Astăzi (miercuri, 25 martie – n.red.) am pregătit un protocol cu domnul profesor Streinu-Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ, de tipul celor din Coreea de Sud şi să testam toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare door to door (din uşă în uşă n.red.)”, a declarat Costache la Adevărul Live.

Libertatea a calculat că asta ar însemna ca durata testelor să se întindă pe parcursul a trei ani.

„În Bucureşti, după personalul medical, începem cu testarea fiecărui cartier în parte. Pacienţii spitalelor sunt şi ei testaţi. Au o procedură de testare, fac un prim test şi, în funcţie de rezultate, sunt internaţi şi trataţi. Sau, dacă sunt negativi, sunt izolaţi la domiciliu”, a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, la Digi 24.

Mircea Badea, oprit în trafic de filtrul de Poliție: „Discuția a fost superbă. Tremura tot, săracul”

GSP.RO

Mircea Badea, oprit în trafic de filtrul de Poliție: „Discuția a fost superbă. Tremura tot, săracul”


Horoscop 26 martie 2020. Capricornii au nevoie de liniște în familie

HOROSCOP

Horoscop 26 martie 2020. Capricornii au nevoie de liniște în familie

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro