Ludovic Orban, anunț despre creșterea pensiilor: „Depinde de starea economiei și de capacitatea efectivă de a le plăti”

De
Paul Tecuceanu,

Sâmbătă, 23 mai 2020, 20:58

„Pensiile vor crește. Cu cât vor crește, depinde de starea economiei și de capacitatea efectivă de a plăti pensiile. Cu cât economia merge mai bine, pensiile vor crește cu un procent mai mare. Sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală, vrem să oferim garanția fiecărui pensionar de a primi pensia pe care o merită”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a evitat să spună dacă punctul de pensie va crește, începând cu luna septembrie, cu 10 sau cu 40 de procente, așa cum prevede legea votată de PSD.

Sprijin pentru companii

Premierul a anunțat o serie de măsuri pentru sprijinirea companiilor.

„Vom mobiliza peste 2 miliarde de euro, bani care vor fi folosiți pentru granturi către întreprinderile mici și mijlocii, fie pentru investiții, fie pentru capitalul necesar pentru repornirea activității, în acele domenii cu restricții puternice.

Un pachet este pentru investiții între 200 de mii și 1 milion de euro. Vom aloca fonduri europene semnificative companiilor care absorb forță de muncă.

Punem la punct mai multe mecanisme de garantare a creditelor comerciale, un mecanism de reasigurare a creditului furnizor, a creditului între companii, pentru a menține fluiditatea fluxurilor financiare”.

„Pregătim un pachet de măsuri active de ocupare a forței de muncă, vom susține companiile care readuc la lucru persoanele care au fost în șomaj tehnic. Vom susține o parte din salariu de până în 41, 5% din salariu. Vom susține 25% din salariu pentru angajații în cătuarea unui loc de muncă”, a adăugat Ludovic Orban.

Premierul României a precizat că Guvernul va asigura salariul integral al angajaților care fac parte din companiile care nu își pot ține oamenii „la lucru opt ore pe zi cinci zile”.

„Pregătim un fond de investiții de susținere a companiilor în domenii cu potențial de dezvoltare economică pentru România, vom utiliza pârghia ajutorului de stat pentru investiții greenfield”, a mai spus Ludovic Orban.

Citeşte şi:

Cum arată lupta cu COVID-19 într-un spital din Chicago. Asistentă medicală româncă: „Am crezut că sunt condamnată la moarte. Acum, vrem să privim lucrurile altfel”

Iubirea de oameni, mai presus decât frica de coronavirus. Povestea unei femei din Bârlad, ”îngerul păzitor” al celor bătrâni și necăjiți

S-a iubit cu „Prințul” Cristea și cu un alt internațional român, iar acum e milionară la New York

GSP.RO

S-a iubit cu „Prințul” Cristea și cu un alt internațional român, iar acum e milionară la New York


Horoscop 23 mai 2020. Taurii au nevoie de cooperarea celor din anturajul apropiat

HOROSCOP

Horoscop 23 mai 2020. Taurii au nevoie de cooperarea celor din anturajul apropiat

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro