Ludovic Orban: Suntem departe de o decizie privind carantinarea totală

Ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri, nu o negăm. Pe de altă parte, noi am gândit deja un set de măsuri aferente acestei creşteri a numărului de cazuri pe care le aplicăm şi sunt în curs de aplicare şi analizăm care sunt efectele acestor măsuri. (…) Va trebui să avem temeiuri extrem de serioase pentru a impune alte măsuri de restricţie. Iar, ceea ce se tot vorbeşte cu carantinarea totală, suntem departe de o astfel de decizie.

Ludovic Orban:

Premierul a adăugat, potrivit Digi24.ro, dacă oamenii pot să trăiască o viaţă cât mai aproape de normal dacă respectă măsurile de protecţie.

Orban a mai spus că gradul de conformare la regulile de protecţie sanitară a crescut, lucru pe care îl aprecieză foarte mult.

Se vede cu ochiul liber şi pe stradă, nu numai în Bucureşti, ci peste tot unde s-a depăşit pragul de 3, că o majoritate zdrobitoare a cetăţenilor respectă regulile, iar, dacă sunt oameni care nu respectă regulile, autorităţile îşi fac datoria şi îi amendează.

Premierul României:

Ludovic Orban a adăugat că Guvernul îşi doreşte să combată pandemia de COVID-19 asigurând, în acelaşi timp, funcţionarea economiei cât mai aproape de normal posibil.

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro