Mărturia în lacrimi a asistentei italiene, simbol al luptei împotriva virusului. ”Când cineva mă întreabă dacă mi-e frică, le răspund: Da, mi-e frică”

De
Adrian Cochino,

Joi, 12 martie 2020, 13:32

Imaginea emoționantă cu Elena Pagliarini încercând să se odihnească pentru câteva minute în timpul unei ture dramatice la spitalul din Cremona a transformat-o pe asistenta de 40 de ani într-un simbol al luptei Italiei pentru salvarea pacienților infectați cu coronavirus.

Fotografia Elenei a fost surprinsă de o colegă, medicul Francesca Mangiatordi, și postată pe pagina de Facebook, de unde s-a viralizat rapid.

Miercuri, Pagliarini a oferit la TG1, jurnalul Rai 1, o declarație emoționantă despre experiența sa în spital. Asistentei i-au dat lacrimile în momentul în care le-a povestit telespectatorilor despre privirile pacienților pe care îi tratează.

”În acea seară am intrat în tură la ora 21. Am avut o noapte cu de toate, cu mulți pacienți gravi, între un pacient și altul trebuia să îi ajutăm pe toți”, a spus Pagliarini.

Asistenta a mărturisit că în privirile oamenilor putea citi teama. ”Ochii aceia te fac să te gândești la sensul vieții. Sunt priviri pe care nu le uiți”, a declarat Pagliarini.

”În minte am cel mai puternic privirile pacienților. Când cineva mă întreabă dacă mi-e frică, îi răspund: Da, mi-e frică. Frica mea se reflectă și în ochii pacienților. Pacienți care cer ajutor și nu știu ce-i așteaptă. Care au mari probleme respiratorii”, a mai spus asistenta.

Luat repede, zincul ar putea să inhibe coronavirusul. 11 sfaturi date prietenilor săi de James Robb, un cunoscut patolog

Recomandări

Luat repede, zincul ar putea să inhibe coronavirusul. 11 sfaturi date prietenilor săi de James Robb, un cunoscut patolog

 

[embedded content]

Sistemul sanitar din nordul țării, la un pas de colaps

Zilele trecute, un medic de terapie intensivă din Italia a tras un semnal de alarmă cu privire la capacitatea sistemului sanitar din nordul țării, unul dintre cele mai bune din lume, de a face față epidemiei.

„Nu mai sunt locuri la terapie intensivă, nu sunt destule aparate de ventilație artificială! E un număr limitat de paturi și oamenii care au nevoie de reanimare sunt mai mulți! Singurul lucru care se poate face când nu sunt suficiente locuri la reanimare este de opri blocul operatoriu. Adică cine trebuia să fie operat nu va mai fi operat!”, a spus Barbara Balanzoni, medic anestezist.

În acest moment, peste 80% din paturile secțiilor de terapie intensivă din Lombardia sunt ocupate de persoanele infectate cu COVID-19.

Din acest motiv, secțiile ATI ale unităților medicale din Lombardia au primit, recent, 223 de paturi, iar numărul total a ajuns la 1.123 de bucăți.

Misterioasa dispariție a lui Mariean. Familia spune că ar fi fost ucis. Autoritățile au uitat de el

Recomandări

Misterioasa dispariție a lui Mariean. Familia spune că ar fi fost ucis. Autoritățile au uitat de el

 

Măsuri fără precedent în Italia

Guvernul italian a decis miercuri închiderea tuturor magazinelor, cu excepţia celor alimentare şi a farmaciilor, pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, a anunțat premierul Giuseppe Conte.

Măsura a venit după ce datele oficiale au arătat aproape 200 de noi decese în doar 24 de ore și peste 2.000 de noi infecții.

„Vor fi închise toate magazinele, cu excepţia celor cu bunuri necesare, precum farmaciile şi cele alimentare. Este permisă în continuare livrarea la domiciliu. Producţia industrială va continua, dar cu măsuri de siguranţă. Va fi garantat transportul public”, a declarat premierul Giuseppe Conte miercuri seară, potrivit News.ro.

„Efectul efortului va fi vizibil în 14 zile”, a precizat el. Premierul italian a recomandat: „Să rămânem la distanţă astăzi pentru a ne putea îmbrăţişa mâine”.

Angelo Borrelli, şeful Protecţiei civile, a precizat că numărul bolnavilor a ajuns la 2.076 faţă de ieri, în timp ce numărul celor infectaţi – inclusiv victime şi vindecaţi – este de 12.462.

Decese sunt 827, cu 196 în plus faţă de ziua precedentă. Bolnavi la Terapie Intensivă sunt 1.028, cu 151 mai mulţi faţă de marţi.

Întreg teritoriul Italiei este „zonă roşie”.

Citeşte şi:

”Pregătiți-vă!”. Sfaturile cruciale ale medicilor de terapie intensivă din Italia pentru spitalele din toată lumea, în lupta cu epidemia

Situație dificilă în spitalele din Lombardia. Peste 80% din paturile secțiilor de terapie intensivă sunt ocupate de bolnavii de coronavirus

Pentru cine este coronavirusul mai periculos? Ce boli aveau italienii morți de COVID-19

BREAKING NEWS: FRF a decis suspendarea tuturor competițiilor de fotbal! Până când

GSP.RO

BREAKING NEWS: FRF a decis suspendarea tuturor competițiilor de fotbal! Până când


Horoscop 12 martie 2020. Taurii vor fi surprinși neplăcut de această zi

HOROSCOP

Horoscop 12 martie 2020. Taurii vor fi surprinși neplăcut de această zi

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro