Masca de protecție, obligatorie în Mocăniță. Șeful OPC Cluj, fotografiat în timp ce încalcă regula: „Nimeni nu purta. Ar fi fost ciudat să port doar eu”

Masca de protecție este începând de ieri obligatorie în zonele aglomerate din județul Maramureș, inclusiv în Mocăniță, dar și la cimitirul Săpânța. Nu toată lumea știe însă de această regulă, iar printre cei surprinși că nu o respectă se numără și șeful Oficiului pentru Protecția Consumatorului Cluj, Mircea Radu. „Nu ne-a atenționat nimeni”, spune el.

Mai multe județe din România au impus, de la 1 august, obligativitatea măștii de protecție în spații deschise. O decizie similară a fost luată și în Maramureș, unde „atât locuitorii orașului, cât și cei aflați în tranzit” trebuie să o poaret în spațiile publice deschise aglomerate, scrie într-un comunicat al Prefecturii Maramureș. 

Pe lângă piețe, stații de autobuz și alte zone aglomerate, masca este obligatorie și la anumite obiective turistice și anume Cimitirul Vesel din Săpânța și „Calea Ferată Forestieră Mocănița de la Vișeu de Sus”. 

Șeful OPC Cluj: „Am ajuns eu oaia neagră”

Într-o fotografie postată pe Facebook este surprins șeful OPC Cluj, alături de mai mulți prieteni. Niciunul dintre ei nu poartă mască. Nici ei, nici ceilalți turiști care se văd pe fundal. 

Șeful Oficiului pentru Protecția Consumatorului Cluj apare într-o fotografie postată pe Facebook, realizată în mocăniță, fără mască…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro