Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Mesaj important din Italia: “Scoateți oamenii infectați din case, izolați-i de familiile lor!”. Focarele domestice, noua sursă de îngrijorare

De
Adrian Cochino,

Marți, 31 martie 2020, 22:15

Medicii italieni citați de Corriere.it scriu că focarele domestice reprezintă una dintre noile surse de creștere a numărului de infecții în Peninsulă. Sursele citate de jurnaliștii italieni spun că răspândirea domestică este în creștere și recomandă măsuri mai eficiente de izolare.

Tot mai des, familii întregi ajung la spital. Am avut un domn, iar peste 6-7 ore a fost adusă în stare gravă și soția sa. Se întâmplă mai ales la familiile formate din persoane în vârstă.

Medicii italieni citați de Corriere della Sera

Experții chinezi care au ajuns în Italia au subliniat că medicii italieni fac acum aceeași greșeală pe care medicii din Wuhan au făcut-o inițial, scrie Bloomberg.

Mai exact, în vreme ce pacienții cu simptome serioase erau internați în spitale, medicii recomandau ca pacienții cu simptome ușoare să se izoleze acasă, parțial pentru a reduce presiunea de pe sistemul sanitar.

Însă experții chinezi au descoperit că bolnavii rămași în case infectau și membrii familiei, dar și alți oameni din afara gospodăriei, în condițiile în care o mișcare limitată mai exista pe străzi.

Oficialii din Wuhan au început, prin urmare, să bage în carantină, în spații convertite special – hoteluri, stadioane, săli de sport -, toate persoanele infectate.

“Nu putem spune cu siguranță dacă metoda carantinei la domiciliu practicată în Italia este corectă sau nu, pentru că fiecare țară are propriul mecanism, dar noi am descoperit probleme”, a declarat Xiao Ning, expert la Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor.

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

Recomandări

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

 

Oricum, autoritățile din Milano au început deja să schimbe strategia. Oficialii au rechiziționat un hotel cu 300 de camere, care va fi pregătit, săptămâna aceasta, pentru a primi pacienții cu simptome ușoare.

“Trebuie să mergem în casele lor, să îi testăm”

Luni, și un expert italian a atras atenția asupra pericolului și a cerut separarea oamenilor bolnavi de familiile lor.

Andrea Crisanti, profesor de microbiologie la Universitatea Padova, a subliniat că mărirea continuă a numărului de cazuri din Italia este cauzată de oamenii care cel mai probabil și-au infectat familia acasă.

“Se întreabă cineva de ce vedem infecții, în ciuda tuturor măsurilor restrictive?”, a declarat profesorul pentru Radio Capital, citat de Reuters.

Se întreabă dacă nu cumva toți acești oameni care stau acasă, bolnavi, nu-și infectează familiile? În opinia noastră, acestea infecții se întâmplă acasă.

Andrea Crisanti, profesor de microbiologie la Universitatea Padova

Crisanti a ajutat la coordonarea combaterii epidemiei în Veneto, unde s-a derulat o campanie amplă de testare.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

Această campanie a dus la identificarea cazurilor și la un control al epidemiei mult mai eficient decât în regiunea vecină, Lombardia, unde sunt testați doar oamenii cu simptome severe.

Crisanti spune acum că întreaga Italie are nevoie de o strategie agresivă pentru identificarea bolnavilor.

“Trebuie să mergem în casele lor, să îi testăm, să testăm membrii familiei, prietenii, și toți cei care sunt pozitivi trebuie luați, dacă se simt destul de bine, pentru a-i duce în centre speciale, în afara caselor”, a mai spus Crisanti.

Citeşte şi:

Statul pregăteşte o ordonanţă militară care le-ar interzice medicilor să demisioneze

Franţa se confruntă cu un record de decese în ultimele 24 de ore: 418. Numărul total al morţilor a depăşit 3.000

Care este numărul real de morți în Wuhan? Ce spun datele de la crematorii și numărul urnelor primite de casele mortuare

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența


Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate

HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro