Mesajul lui Klaus Iohannis către tinerii magistraţi: „Vedem cu toții, de doi ani deja, cum legi fundamentale se modifică în funcție de interesul unora sau altora”

Preşedintele le-a urat magistraţilor bun venit în profesie, arătând că din acest moment, aceştia sunt apărătorii legii și ai dreptății.

„Judecătorii și procurorii pot și trebuie să contribuie la consolidarea valorilor fundamentale ale unei Românii moderne, europene. Porniți pe un drum despre care știți deja că este plin de provocări, drum pe care de fiecare dată veți fi obligați să-l parcurgeți singuri, având drept repere exclusiv legea și propria conștiință. Tăria de caracter, moralitatea și profesionalismul vă vor fi puse nu o dată la încercare. Vă spun aceste lucruri pentru că trebuie să fiți pregătiți să faceți față presiunilor și asalturilor din partea unor politicieni asupra sistemului de justiție”, le-a transmis şeful statului.

El s-a referit la perioada în care PSD a preluat guvernarea.  „Vedem cu toții, de doi ani deja, cum legi fundamentale  într-un stat de drept se modifică în funcție de interesul unora sau altora, ajunși vremelnic în funcţii…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro