Ministrul Bogdan Aurescu, aviz pozitiv în comisii: „111 diplomaţi au fost promovaţi fără respectarea unor criterii minime de transparenţă”

De
Valentina Postelnicu,

Marți, 18 februarie 2020, 17:09

Decizia a fost luată cu 23 de voturi „pentru”, 15 „împotrivă” şi trei abţineri de către membrii Comisiilor de politică externă şi pentru comunităţile de români din afara ţării de la Camera Deputaţilor şi Senat.

Acesta a declarat, în cadrul audierii, că în cea mai recentă promovare la nivelul MAE, 111 diplomaţi au fost promovaţi în mod excepţional, fără respectarea unor criterii minime de transparenţă.

Liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a cerut, la audierea ministrului propus al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, să se treacă direct la vot, fără a i se mai pune întrebări, spunând că este vorba de o ”situaţie jenantă” şi de o ”parodie”.

După ce în debutul şedinţei au existat probleme cu sonorizarea, Călin Popescu-Tăriceanu a propus ca Bogdan Aurescu să nu mai fie audiat, iar comisiile să voteze direct.

<a href="https://www.gsp.ro/editorial-romana/stiri-extrasport/anamaria-prodan-incheie-telenovela-rupturii-de-laurentiu-reghecampf-eram-divortata-de-doi-ani-si-locuiam-in-aceeasi-casa-590539.html?utm_campaign=Libertatea-articol&utm_source=libertatea.ro&utm_medium=widget" class="partner-item" target="_blank"…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro