Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Ministrul de Externe al Ungariei acuză liderii politic români de „atacuri și provocări anti-maghiare”

Diplomaţia ungară „nu poate rămâne tăcută”, a precizat Peter Szijjarto, conform Agerpres.

Ministrul ungar de Externe a mai precizat că, pe scena internaţională, „poziţia ungară nu poate fi neafectată de atacurile şi provocările anti-maghiare” atunci când sunt discutate chestiuni legate de România.

Peter Szijjarto a protestat față de incidentele produse în iunie la cimitirul din Valea Uzului în timpul unei comemorări și consideră că este inacceptabil ca „oficialii ungari care au organizat evenimentul au fost sancţionaţi”, şi nu cei care au perturbat violent ceremonia.

De asemenea, ministrul ungar a criticat noua legislație privind administrația publică din România despre care susține că „va arunca România înapoi cu zece ani” în privinţa drepturilor minorităţilor.

„Considerăm că noile reglementări pun de asemenea în pericol dreptul la folosirea limbii materne în procedurile administrative în sate şi oraşe unde proporţia minorităţilor…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro