Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Mugur Isărescu: „Vârful tensiunilor generate de criza coronavirusului a fost depăşit”

De
Cristian Otopeanu,

Marți, 31 martie 2020, 18:05

”Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar şi financiar a fost depăşit”, a afirmat Mugur Isărescu, potrivit Agerpres.

Guvernatorul BNR a precizat că, în perioada 11-20 martie, retragerile de numerar de la BNR au fost duble faţă de perioada sărbătorilor de iarnă din 2019.

„Dacă în perioada 11-20 martie 2020 retragerile de numerar, de la BNR, ale instituţiilor de credit, pentru a acoperi cererea populaţiei şi a întreprinderilor, au atins nivelul record de 4,4 miliarde lei, de două ori mai mult decât în decembrie 2019, perioada sărbătorilor de iarnă, în ultimele zile acestea s-au redus substanţial”, a adăugat Isărescu.

Acesta a subliniat că este recomandat ca oamenii să folosească în această perioadă modalităţi de plată care să nu implice numerarul, adică monedele şi bancnotele.

„BNR recomandă totuşi ca, în această perioadă, întreprinderile şi populaţia să folosească în cea mai mare măsură posibilă instrumentele de plată fără numerar”, a mai spus Guvernatorul Băncii Naţionale.

Citeşte şi:

Veşti bune pentru cei internaţi la „Grigore Alexandrescu”. Spitalul de copii rămâne cu ventilatorul de sprijin respirator pe care era să îl piardă

Ce se întâmplă cu ITP-urile care expiră în perioada stării de urgenţă? Autorităţile au oferit răspunsul

Alexandru Rafila susţine că România a primit aprobarea OMS pentru testarea unui medicament anti-coronavirus

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”


Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres

HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro