Nouă români care lucrează la o fermă din Spania au fost depistați cu COVID-19. MAE anunță că toți au fost plasați în izolare

Nouă muncitori români care lucrează la o fermă din localitatea Chane, regiunea Segovia, Spania, au fost depistați cu COVID-19, anunță Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

Cei nouă angajați români, dar și alți opt care au intrat în contact cu ei, au fost plasați în izolare.

MAE a venit cu precizări, după ce presa spaniolă, în special El Norte de Castrilla, a scris despre focar și despre testarea pozitivă pentru COVID-19 a unor cetățeni români, lucrători la o fermă agricolă din localitatea Chañe, 700 de locuitori, provincia Segovia, Comunitatea autonomă Castilla y Leon.

Unul dintre muncitorii români s-a adresat Ambasadei României la Madrid.

Se așteaptă o informare de la utoritățile locale referitoare la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Jumătate din angajații fermei sunt români

”La fermă în cauză își desfășoară activitatea 600 de persoane, aproximativ 300 fiind cetățeni români. 9 români au fost depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 și se află în prezent în izolare, în locuințe puse la dispoziție de angajator, iar alți 8 cetățeni români, contacți direcți, au fost plasați în autoizolare pentru 10 zile. Starea de sănătatea a persoanelor infectate este bună, acestea fiind asimptomatice sau prezentând simptome ușoare. Persoanele infectate și…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro