Novak Djokovic a donat peste 40.000 de euro unui oraş din Serbia, puternic afectat de pandemia de coronavirus

Novak Djokovic a oferit aceşti bani oraşului Novi Pazar, situat în sud-estul ţării, pentru a-l ajuta să facă faţă unui număr crescând de cazuri de infectare cu noul coronavirus, a anunţat postul de televiziune SportKlub TV, pe site-ul său. La finele lunii iunie, autoritățile din oraş au declarat starea de urgenţă.

După ce a făcut faţă cu bine unui prim val al epidemiei, la începutul lunii mai, Serbia se confruntă acum cu un nou val, înregistrând peste 200 de noi cazuri pe zi, faţă de numai 50 în urmă cu o lună.

Crezând că a reuşit să treacă cu bine de pandemie, autorităţile sârbe i-au permis lui Novak Djokovic să organizeze un turneu caritabil, la jumătatea lunii trecute, la Belgrad, înainte ca o serie de infectări cu COVID-19 să îi oblige pe organizatori să-l întrerupă.

În afara lui Novak Djokovic, alţi trei jucători de tenis – Grigor Dimitrov, Borna Coric şi Viktor Troicki – care au participat la Adria Tour, precum şi antrenorul campionului sârb, Goran Ivanisevic, au fost testaţi pozitiv la Covid-19. Soţia lui Djokovic, Jelena, a contractat la rândul ei virusul.

Serbia, care are o populaţie de circa 7 milioane de locuitori, a înregistrat peste 15.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi circa 280 de decese.

Citeşte şi:

Cum arată lupta cu COVID-19 într-un spital din Chicago. Asistentă medicală româncă: „Am crezut că sunt condamnată la moarte. Acum, vrem să privim lucrurile altfel”

Iubirea de oameni, mai presus decât frica de coronavirus. Povestea unei femei din Bârlad, ”îngerul păzitor” al celor bătrâni și necăjiți

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială

PARTENERI – GSP.RO

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială


Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate

HOROSCOP

Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate

RECOMANDĂRI

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro