Operatorii de telefonie mobilă vor oferi statului datele de localizare ale clienţilor, pentru a stopa răspândirea Covid-19

De
Iulian Budușan,

Vineri, 27 martie 2020, 12:17

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Măsura a fost luată din cauză că oamenii au încălcat restricţiile impuse de guvernele statelor europene, în ultimele săptămâni. Pentru această măsură, Comisia va folosi date anonime pentru a proteja confidenţialitatea datelor cu privire la localizarea telefonului mobil. După ce virusul va trece, datele vor fi şterse.

În timp ce aceste date nu intră în sfera de aplicare a legilor UE privnd protecţia datelor, Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor (AEDP) a declarat că proiectul nu încalcă regulile de confidenţialitate atâta timp cât există garanţii. 

,,Comisia ar trebui să definească în mod clar setul de date pe care doreşte să îl obţină şi să asigure transparenţa faţă de public, pentru a evita eventualele neînţelegeri”

Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor

Ţări precum Singapore, Taiwan şi Israel utilizează deja diferite metode, cum ar fi aplicaţiile de smartphone-uri de urmărire a contactelor, o „gardă electronică” bazată pe telefoane mobile, urmărirea telefonului pe satelit şi bratările de urmărire a locaţiei pentru a combate răspândirea virusului.

Ungaria va impune restricţii de deplasare a cetăţenilor în afara locuinţelor lor în perioada 28 martie – 11 aprilie, pentru a se limita răspândirea coronavirusului, anunță Agerpres.

O gură de aer pentru sistemul medical. Ventilatorul mecanic pe care îl pot împărți până la 4 oameni.

Citeşte şi:

Ungaria intră în carantină totală. Când se așteaptă vecinii maghiari la un vârf al epidemiei de coronavirus

Video | SUA:”O gură de aer pentru sistemul medical”. Ventilatorul mecanic pe care îl pot împărți până la 4 oameni

O asistentă la terapie intensivă acuză: Mi s-a spus să-mi fac testamentul înainte de a intra în prima tură într-un salon cu bolnavi de coronavirus

Mircea Badea, oprit în trafic de filtrul de Poliție: „Discuția a fost superbă. Tremura tot, săracul”

GSP.RO

Mircea Badea, oprit în trafic de filtrul de Poliție: „Discuția a fost superbă. Tremura tot, săracul”


Horoscop 27 martie 2020. Vărsătorii au nevoie de pace

HOROSCOP

Horoscop 27 martie 2020. Vărsătorii au nevoie de pace

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro