Parlamentul a votat prelungirea mandatelor aleşilor locali, cu cel mult şase luni. PNL anunţă că va ataca la CCR proiectul

De
Valentina Postelnicu,

Joi, 23 aprilie 2020, 15:18

PNL a anunţat că va ataca la Curtea Constituţională propunerea legislativă, pentru că, potrivit legii, Guvernul este cel care stabileşte data alegerilor.

Guvernul Orban a amânat alegerile locale şi a prelungit mandatul primarilor până la sfârşitul acestui an, prin ordonanţă de urgenţă.

Inițiativa legislativă a fost semnată de liderii politici Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit proiectului, procedurile privind organizarea alegerilor locale se demarează în termen de șase luni de la încetarea stării de urgență, iar data alegerilor se stabilește prin hotărâre a Guvernului, cu cel puțin 75 de zile înaintea votării.

Mandatele actualilor aleși locali se prelungesc până cel târziu la data de 31 decembrie 2020.

Senatul a eliminat și prevederea din ordonanța de urgență care dădea posibilitatea partidelor ca, în locul unei liste de semnături de susținere a candidaților la locale, să depună o contribuție electorală în valoare de cel puțin 50 de salarii minime brute (111.500 de lei).

Câștigă 350.000 de lire pe săptămână și are vilă de 10 milioane, dar refuză tăierea salariului

GSP.RO

Câștigă 350.000 de lire pe săptămână și are vilă de 10 milioane, dar refuză tăierea salariului


Horoscop 23 aprilie 2020. Scorpionii au speranța unei noi relații

HOROSCOP

Horoscop 23 aprilie 2020. Scorpionii au speranța unei noi relații

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro