Pechinez – ce caracteristici are cel mai cunoscut câine din lume

Pechinezii sunt câini activi, mereu dispuși să se joace, independenți și sociabili. Sunt rase de câini mici, dar foarte curajoși și pregătiți să se transforme oricând în câini de pază dacă sunt nevoiți să-și apere stăpânul.

Au o personalitate prietenoasă, tocmai din acest motiv sunt animalele de companie perfecte. Descoperă ce personalitate are un Pechinez, dar și cum a apărut una dintre cele mai vechi rase de câini.

Informații generale despre rasa Pechinez

Rasa Pechinez este originară din China și este cunoscută de mai bine de 4000 de ani. Este una dintre rasele de câini creată pentru clasele conducătoare din China antică, ba chiar o legendă spune că rasa Pechinez a fost făcută însuși de Buddha atunci când a micșorat un leu într-un câine foarte mic.

Câinii poartă denumirea după „Pekin”, fosta denumire a capitalei Chinezi, Beijing. Această rasă era rezervată în antichitate palatului împărătesc și orice furt ori vânzare a unui câine de rasă era pedepsit cu moartea. Pechinezul mai este recunoscut și după alte denumiri printre care: „Câinele Soare”, „Câinele Leu”, „Câinele Mânecă”.

Ad placeholder

O asistentă medicală condamnată în 2017 pentru trafic de influență la operații a ajuns consilier juridic la primăria condusă de Daniel Florea!