Persoanele care au lucrat în regim de telemuncă pot primi 2.500 de lei de la stat. Ce condiție trebuie îndeplinită

Guvernul a adoptat, vineri, un set de măsuri printre care și acela conform căruia persoanele care au lucrat în regim de telemuncă pot primi 2.500 de lei de la stat pentru achiziţionarea de echipamente IT. Banii se vor acorda la cererea şi prin intermediul angajatorului, notează Mediafax.

În plus, Guvernul ar putea sprijini salariul celor cărora li s-a redus timpul de lucru plătit.

Condiția pentru ajutorul de 2.500 de lei este ca persoana respectivă să fi lucrat minimum 15 zile lucrătoare în regim de telemuncă, pe perioada Stării de Urgenţă, notează Mediafax.

Din pachetul de măsuri nou adoptate mai face parte sprijinirea reducerii cu până la 50% a timpului de lucru al angajaţilor.

Dacă apelezi, ca angajator, la reducerea timpului de muncă pentru angajat tu îl vei plăti cu 50 % din salariu, iar statul oferă o indemnizaţie de 75% din diferenţa dintre salariul iniţial şi salariul de după modificarea programului de muncă.

Sumele se vor plăti prin același mecanism de rambursare ca la şomajul tehnic. Bugetul estimat pentru pachetul de măsuri este 2,5 miliarde de lei şi pot beneficia până la 700.000 de angajaţi.

HOTO: Hepta


Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro