Peste 21.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră vor acționa în perioada minivacanței de Sf. Maria

De
Dragoș Tănase,

Miercuri, 14 august 2019, 12:18

Se urmărește, astfel, menținerea unui climat normal de ordine publică, gestionarea în bune condiții a evenimentelor cu număr mare de participanți, intensificarea măsurilor în zona frontierei, dar și eficientizarea capacității de intervenție în situații de urgență, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

În intervalul 15-18 august a.c., pe întreg teritoriul țării vor fi organizate aproximativ 700 de manifestări religioase, cultural-artistice, ceremoniale militare sau sportive.

Cele mai multe evenimente publice, peste 300, vor avea loc joi, 15 august, cu ocazia sărbătorii creștin-ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”, când este celebrată și Ziua Marinei Române.

Manifestări religioase de amploare vor fi organizate la Mănăstirea Nicula, din județul Cluj, unde se estimează participarea a aproximativ 75.000 de persoane.

De asemenea, se preconizează participarea a aproximativ 5.000 de persoane la ceremoniile care vor avea loc la Mănăstirea Brâncoveanu din localitatea…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro