Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Poliția Română a revocat decizia IPJ Timiș de a-l demite pe polițistul care a denunțat „planul de amenzi” din starea de urgență. Reacția lui Valer Kovacs

De
Cristina Radu,
Diana Meseșan,

Joi, 21 mai 2020, 16:35

În urmă cu câteva zile, IPJ Timiș a comunicat decizia de trecere în rezervă a agentului invocând niște sancțiuni disciplinare, însă Poliția Română a transmis azi că revocă decizia Inspectoratului.

„La data de 21 mai 2020 a fost dispusă revocarea dispozițiilor șefului Inspectoratului de Poliție Județean Timiș din 12 și 13 mai 2020, care au stat la baza încetării a raporturilor de serviciu în cazul unui agent de poliție, urmând ca Inspectoratul de Poliție Județean Timiș să dispună măsuri potrivit competențelor”, a transmis Poliția Română, printr-un comunicat de presă.

Polițistul ar urma, astfel, să fie reangajat.

Contactat de reporterul Libertatea, Valer Kovacs a fost extrem de uimit de veste. Nu știa de revocarea deciziei IPJ Timiș. ”Nu am văzut decizia! Nu cred!”, a spus acesta.

”Tot așteptam să mă trezesc ca dintr-un coșmar.”

”Cum să mi se pară vestea? Cum am zis de la început. Eu n-am vrut să fac rău. Nu am creat prejudicii de imagine”, spune agentul. 

”Am spus public tot ce am avut de zis. Era clar că era cusută cu ață albă toată povestea. Eu în 18 ani nu am avut acte de corupție. Mai pe românește, șpagă”, adaugă Kovacs.

Răsturnare de situație. DNA a clasat dosarul în care Elena Udrea a stat 7 zile în arest

Recomandări

Răsturnare de situație. DNA a clasat dosarul în care Elena Udrea a stat 7 zile în arest

 

Declarațiile lui publice au dus la efecte concrete, povestește agentul. 

La o săptămână după ce a apărut articolul din Libertatea în care Valer Kovacs vorbea despre dotarea precară din poliție, s-au trimis echipamente la fiecare serviciu logistic județean: cătușe, bastoane, sprayuri lacrimogene, explică acesta. 

Iar drept răspuns, am fost dat afară fără drept de apel. 13 mai va fi zi memorabilă pentru mine. Tot așteptam să mă trezesc ca dintr-un coșmar.

Valer Kovacs:

”Dacă ai acte de corupție te aștepți să îți bată poliția la ușă. Dar nu să-ți bată colegii la ușă pentru că ai vorbit public în calitate de lider de sindicat”, spune polițistul. 

Într-un interviu recent pentru Libertatea, Kovacs a dezvăluit că ”șefii pun presiuni” pe agenți ca să dea cât mai multe amenzi. La câteva zile după, el a fost demis.

IPJ Timiș își motivase decizia de a-l da afară pe Valer Kovacs ”ca urmare a încălcării prevederilor Statutului Polițistului și Codului de  Etică și Deontologie.”

Acestuia i s-au aplicat ”gradual” 6
sancțiuni disciplinare în perioada 2019-2020. Nu se precizează care este
obiectul acestor sancțiuni, cu excepția ultimei dintre acestea: că agentul a
venit cu arma personală la muncă.

Acum are bani de Dinamo! Cristi Borcea a dat lovitura la închisoare: „A făcut 70 de milioane de euro!” » Detalii despre cea mai nouă afacere

GSP.RO

Acum are bani de Dinamo! Cristi Borcea a dat lovitura la închisoare: „A făcut 70 de milioane de euro!” » Detalii despre cea mai nouă afacere


Horoscop 21 mai 2020. Săgetătorii neglijează felul în care se exprimă

HOROSCOP

Horoscop 21 mai 2020. Săgetătorii neglijează felul în care se exprimă

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro