Premierul Italiei blochează summit-ul UE și cere măsuri adecvate. Italia este pe locul 3 în lume, în topul țărilor afectate de COVID-19

De
Simona David,

Joi, 26 martie 2020, 22:58

Italia doreşte ca Uniunea Europeană să se doteze cu ”instrumente financiare novatoare şi cu adevărat adaptate la un război”, a relatat agenţia italiană AGI, care citează colaboratori apropiaţi ai premierului Conte.

Potrivit surselor citate, premierul italian consideră că instrumentele financiare din trecut nu sunt potrivite și acum, în această criză, cu „un impact atât de devastator”.

Pentru că nu crede în soluțiile propuse de Uniune, Conte dă Europei zece zile pentru a „găsi o soluţie adecvată la urgenţa gravă în care se află toate ţările”, mai notează Agerpres care citează agenția DPA.

Reamintim că Italia este cea mai afectată țară europeană de pandemia de coronavirus și a treia din lume, după China și Statele Unite ale Americii.

În ultimele 24 de ore, în Italia au murit peste 700 de persoane, iar numărul persoanelor infectate se apropie de 80.600, potrivit statisticilor publicate pe worldometers.info.

Citeşte şi:

LIVE UPDATE – Coronavirus în Europa | Italia: 712 de decese în 24 de ore. Franța: 1.696 de morți în total, inclusiv un tânăr de 16 ani

Record în Marea Britanie: 115 decese în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor infectate se apropie de 12.000

Eroism medical. Mai mulți doctori irlandezi s-au întors imediat ca să ajute spitalele din țara lor: „Nu fugi de așa ceva”

Mircea Badea, oprit în trafic de filtrul de Poliție: „Discuția a fost superbă. Tremura tot, săracul”

GSP.RO

Mircea Badea, oprit în trafic de filtrul de Poliție: „Discuția a fost superbă. Tremura tot, săracul”


Horoscop 27 martie 2020. Vărsătorii au nevoie de pace

HOROSCOP

Horoscop 27 martie 2020. Vărsătorii au nevoie de pace

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro