Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Premiul Nobel pentru Economie 2019 este decernat astăzi de Academia Suedeză

De
Andreea Radu,

Luni, 14 octombrie 2019, 11:36

Criticii, inclusiv o parte din „familia Nobel”, au criticat premiul, sugerând că Premiul Nobel pentru Economie nu trebui să fie pe aceeași „treaptă” cu premiile din fizică, medicină, chimie, literatură și premiul pentru pace.

Cu toate acestea, Premiul Sveriges Riksbank în Științe Economice în Memoria lui Alfred Nobel a răsplătit în ultima jumătate de secol munca importantă a celor mai influente figuri ale profesiei, scrie The Guardian.

Laureații premiului pentru științe economice sunt selectați, ca și laureații premiilor pentru fiziologie sau medicină, fizică și chimie, după aceleași criterii, de un comitet al Academiei Regale Suedeze de Științe.

Premiul Nobel pentru Economie a fost acordat pentru prima oară în 1969 economiștilor Jan Tinbergen și Ragnar Frisch pentru „descoperirea și utilizarea modelelor dinamice în analiza proceselor economice”.

Anul trecut, Premiul Nobel…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro