Preoți reclamați pentru implicare în traficul de țigări și de lemn. Ce măsură a luat noul arhiepiscop al Sucevei

O adresă trimisă către toate bisericile și mănăstirile de noul arhiepiscop Sucevei și Rădăuților, Calinic Botoșăneanul, îi avertizează pe preoți și pe călugări că este interzisă implicarea lor în traficul și contrabanda cu țigări și cu lemn, dezvăluie G4Media.ro.

Calinic Botoșăneanul, numit în funcție în urmă cu două săptămâni după moartea Înalt Prea Sfințitului Pimen, arată, într-o adresă trimisă pe 31 iulie, că avertizarea vine după ce a primit sesizări privind implicarea unor fețe bisericeși în activități ilegale.

În urma mai multor sesizări, atenționăm asupra faptului că nici o unitate de cult și nici un cleric slujitor al Sfântului Altar nu pot practica, promova și susține activități ilegale de tipul trafic de țigări, cimitire private, exploatare și distribuire ilegală de material lemnos.

Adresa trimisă de Calinici Botoșăneanul:

Avertismentul de la Arhiepiscopul Calinic vine după ce în ultimii ani presa locală a scris despre mai multe cazuri de preoți implicați în activități ilegale.

Prin aceeași adresă, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților le cere unităților de cult să cumpere lumânări doar de la fabrica Arhiepiscopiei, conform regulilor stabilite de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe.

Foto: ziarul Lumina


Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro