Prima persoană cu transplant de față în SUA a murit. Femeii îi lipseau nasul, osul palatal şi ochiul drept

Connie Culp, prima persoană din SUA care a primit un transplant de față aproape total, a murit la 57 de ani, a anunțat clinica din Cleveland care a realizat această complexă procedură, notează CNN.

Conform lui Andrea Pacetti, purtătorul de cuvânt al clinicii, Connie Culp a murit miercuri din cauza unor complicații care nu au avut legătură cu transplatul.

„Connie a fost o femeie incredibil de curajoasă și a reprezentat un model pentru mulți”, a spus doctorul Frank Papay, președintele Institutului de Dermatologie și Chirurgie Plastică din Cleveland Clinic, care a făcut parte din echipa chirurgicală a lui Connie.

„Puterea ei era evidentă și prin faptul că ea a fost cea mai longevivă pacientă cu transplant de față până în prezent”, a adăugat Papay.

Culp și-a pierdut o parte a feței după ce a fost împușcată de soțul ei în 2004. Femeia a fost lăsată parțial orbă, în imposibilitatea de a mirosi și a vorbi, și a trebuit să se bazeze pe o deschidere chirurgicală în gât pentru a respira.

Connie Culp a fost supusă în decembrie 2008 la o complicată operaţie chirurgicală care a durat peste 22 de ore, la care a participat o echipă numeroasă…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro