Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Primarul municipiului Suceava, intrat în carantină totală: “Există pericolul ca epidemia să se extindă în tot orașul”

De
Adriana Nedelea,
Livia Ispas,

Marți, 31 martie 2020, 17:28

În Suceava sunt sute de cazuri de coronavirus și peste 30% din persoanele cu COVID-19 au murit la Spitalul Județean Suceava. Spitalul este practic focarul infecției de coronavirus din municipiul Suceava și din cele 8 localitățile apropiate, care de marți sunt închise, prin ordonanță militară.

L-am întrebat pe primarul Ion Lungu cum s-au putut infecta sute de oameni și de ce nu au luat autoritățile mai repede măsuri pentru ca Suceava să nu ajungă ”Lombardia României”.

”Este cunoscut că focarul a plecat de la Spitalul Județean. Din păcate, au fost infectate acolo 181 de cadre medicale și există acest risc ca epidemia să se extindă în întreg orașul. De aceea, această măsură, care pare dură, este corectă pentru a limita acest lucru”, spune Ion Lungu.

Primarul susține că situația de la Spitalul Județean este cauzată de o eroare umană.

Din păcate, a fost acest accident, această eroare umană de la spital, că s-au infectat într-o perioadă scurtă atât de mulți medici.

Primarul Sucevei, Ion Lungu:

Primarul recunoaște că acum nu se știe exact câți oameni din
Suceava sunt infectați.

Acum nu știm, pe stradă, cine e infectat și cine nu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu:

Edilul spune că acum situația este grea la Suceava, pentru că orașul este blocat și se verifică intrările și ieșirile din perimetrul de securitate, dar le transmite sucevenilor să fie ”calmi, responsabili și disciplinați”.

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

Recomandări

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

 

“Nu trebuie să ne panicăm. Într-adevăr, e o situație grea
pentru oraș, avem 10 puncte fixe la intrarea în oraș, au loc controale, un lucru
bun e că activitatea economică nu e afectată. Le transmit sucevenilor să fie
calmi și responsabili, e o decizie corectă în situația dată, e spre binele
nostru să limităm transmiterea virusului și să ne protejăm viețile”, a adăugat
primarul Sucevei.

Ion Lungu spune că luni noapte, după de Suceava a intrat în carantină, a vorbit cu primul-ministru și cu ministrul sănătății, care au cerut să fie testați cât mai mulți oameni.

Măsurile care vor fi acum prioritate la Suceava sunt:
izolarea și carantina, cât mai multe teste, dezinfectările pe străzi și pe
scările blocurilor.

”Când se întâmplă
nenorociri, lumea se descătușează”

Edilul nu a vrut să vorbească despre managerii de spital din orașul pe care îl administrează care ar fi susținuți politic și nici despre corupția din oraș sau despre licitațiile cu dedicație, câștigate mereu de aceleași firme.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

”Nu vreau să mă scuz, dar fac precizarea că Spitalul Județean nu e în subordinea primăriei. Nu pot să comentez aceste lucruri. Eu am o vorbă, mai glumesc: Presa are întotdeauna dreptate. (…) Sigur că, atunci când se întâmplă aceste nenorociri, toată lumea se descătușează”, a afirmat primarul.

El spune însă că Spitalul Județean Suceava – care a dat cel mai mare număr de infecții cu COVID-19 din România și unde au murit cei mai mulți oameni infectați – este ”cel mai modern din țară, și nimeni nu poate să conteste asta”.

”La DSP, trebuie să fie un medic, nu un economist. Legea nu e corectă”

Despre șefa Direcției de Sănătate Publică Suceava, Silvia Boliacu, care a raportat foarte târziu îmbolnăvirile, în unele cazuri și la o săptămână după ce pacienții au decedat, primarul spune că ”e competentă 100% în domeniul economic”, dar că la o instituție atât de importantă ca DSP, trebuie să fie un medic, nu un economist.

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

Legea nu este corectă, că a permis ca acest post atât de important la DSP să fie ocupat și de alte persoane care nu au pregătire în domeniul medical.

Primarul Sucevei, Ion Lungu:

”Flutur s-a
îmbolnăvit în comandamente, nu la restaurant, trebuia să fie testat”

Primarul i-a luat apărarea președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care, pentru a fi testat mai repede pentru COVID-19, a fost trecut pe o listă ca medic, în timp ce cadrele medicale de la spital au fost nevoite să stea la coadă pentru a-și face testul.

”Când ești în genunchi, toată lumea dă cu pietre în tine. Totuși, domnul Flutur s-a îmbolnăvit stând în comandamente cu doctorii din spital, nu a fost la restaurant. Eu cred că mai sunt și răutăți. E președinte de Consiliu Județean și, atât timp cât a stat în contact cu doctorii de acolo, e normal să fie testat”, a mai spus primarul Ion Lungu.

Pacienta care ar fi adus coronavirusul în Spitalul Județean Suceava era, spun medici, o patroană de pensiune din județ. Aceasta a decedat săptămâna trecută, infectată, la Iași. Femeia, în vârstă de 64 de ani, fusese într-o călătorie în Oceanul Indian, între 13 și 29 februarie. Ea călătorise în Insulele Mauritius, Seychelles, apoi revenise în țară, din Dubai. La Suceava, a mers în Spitalul Județean, unde ar fi fost plimbată prin mai mult secții pentru a i se face teste, pentru că ar fi fost o apropiată a managerului Vasile Rîmbu.

”E o doamnă renumită din zona Sucevița, cred că o cunoaște
jumătate din București, o cunosc președinți de stat, dar nu știu dacă ea a fost
sau nu sinceră”, a spus primarul Ion Lungu.

El a subliniat însă că numărul cazurilor de coronavirus din
Suceava a crescut foarte mult și din cauza  faptului că oamenii nu au fost sinceri și nu
au spus că au călătorit în zone de risc epidemiologic.

Citeşte şi:

Cum se pregăteşte România în scenariul 4 de coronavirus. Zeci de spitale din ţară, desemnate să trateze pacienții cu COVID-19

Suceava este noul Colectiv: manageri de spital susținuți politic, achiziții cu firme de casă, o clinică nouă ce stă nedeschisă la Fălticeni și minciuni despre COVID-19

Demisii COVID-19 și la Timișoara. Medicul ATI Camelia Roiu: “De ce ministrul sănătății și cei responsabili de dezastru pot să-și dea demisia și doctorii, nu?”

Decesul nr. 30: Povestea din spatele numărului. Cum a devenit Deva un focar de coronavirus în care mor bolnavii de cancer

Opt medici demisionează de la Spitalul Județean Arad, iar peste 80 de angajaţi şi-au luat concediu medical

LIVE UPDATE | Coronavirus în România: 2.245 cazuri de COVID-19 confirmate și 82 de decese

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența


Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate

HOROSCOP

Horoscop 1 aprilie 2020. Leii își pun singuri bețe în roate

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro