Prognoza meteo pentru 19 august 2020. Vremea se răceşte şi devine instabilă în cea mai mare parte a ţării

Meteorologii anunţă că vremea se va răci în majoritatea regiunilor din ţară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 24 și 34 de grade Celsius, iar cele minime între 12 și 21 de grade Celsius.

Miercuri, 19 august 2020, în vestul, sud-vestul, nordul, centrul țării și în zona de munte, vremea se va răci față de ziua precedentă, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate și pe arii extinse averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua și aspect de vijelie.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi izolat însemnate. Vor fi condiții de grindină.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Aproape jumătate din ţară se află sub avertizare de cod portocaliu şi cod galben de instabilitate atmosferică.

În restul teritoriului, vremea se va menține călduroasă, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, îndeosebi seara și noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 24 și 34 de grade, iar cele minime între 12 și 21 de grade, arată stirimeteo.

În Bucureşti, vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi spre seară și noaptea, când va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade Celsius, iar cea minimă de 18…20 de grade Celsius.


Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro