Warning: ftp_fget() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/newsromania.info/html/wp-admin/includes/class-wp-filesystem-ftpext.php on line 143

Proiectul USR care introducea suprataxa pentru produsele din tutun şi interzicea reclamele a fost respins de Parlament

233 de deputați au votat pentru respingerea legii, 29 s-au opus și 23 s-au abţinut.

Proiectul de lege prevedea că persoanele juridice care realizează încasări din activități publicitare la produse de tutun sau produse similare trebuie să contribuie cu o cotă de 12% din valoarea acestor încasări, după deducerea taxei pe valoarea adaugată.

În plus, proiectul propunea eliminarea expunerii şi publicităţii produselor din tutun şi produselor similare la punctele de vânzare, cu excepţia magazinelor special amenajate în scopul exclusiv al vânzării acestor produse, dar şi interzicerea acţiunilor de sponsorizare pentru produsele din tutun şi similare.

Proiectul mai prevede interzicerea fumatului în vehiculele în care se află minori şi femei însărcinate, introducerea posibilităţii ca persoanele cu afecţiuni psihice internate în unităţi sanitare, în baza unei hotărâri emise de o instanţă de judecată să poată fuma doar în spaţii special amenajate, în exteriorul clădirilor, cu respectarea condiţiilor tehnice, introducerea contribuţiei pentru sănătate aplicate corespunzător tuturor formelor de produse din tutun.

Rezultatele la Bacalaureat 2020 au fost publicate, vezi ce notă ai luat

Recomandări

Rezultatele la Bacalaureat 2020 au fost publicate, vezi ce notă ai luat

 

“Banii industriei tutunului au fost mai puternici decât interesul public legitim de a ne proteja copiii de invazia acestor dispozitive care răspândesc moartea”, a transmis deputatul Emanuel Ungureanu, de la USR, după votul din plenul Camerei.

El l-a acuzat pe preşedintele Comisiei de Sănătate, social-democratul Florin Buicu, că “a organizat sau participat, în mai multe rânduri, la ședințe de promovare a produselor toxice ale industriei tutunului, chiar în Camera Deputaților, alături de hoața de Sorina Pintea, fostă ministru al sănătății”.

Ad placeholder

“La aceste întâlniri au promovat minciunile încălzite ale industriei tutunului și alte figuri triste din PNL, ca europarlamentarul Bușoi Cristian sau, și mai grav, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății, Alexandru Rafila. Tentaculele caracatiței mafiei tutunului s-au întins până în Ministerul Sănătății, acolo, «săgeata» poartă un nume, Georgeta Bumbac, și agentul mafiei industriei tutunului este reprezentanta JTI, Gilda Lazăr”, a scris deputatul USR, autorul inițiativei legislative, pe Facebook.

„Fetele câștigă 800-900 de euro pe zi, se lasă telefoanele la intrare”. Dezvăluiri explozive despre petrecerile private ale fotbaliștilor

PARTENERI – GSP.RO

„Fetele câștigă 800-900 de euro pe zi, se lasă telefoanele la intrare”. Dezvăluiri explozive despre petrecerile private ale fotbaliștilor


Horoscop 30 iunie 2020. Capricornii sunt nevoiți să facă alte alegeri pentru noua lor scară de valori

HOROSCOP

Horoscop 30 iunie 2020. Capricornii sunt nevoiți să facă alte alegeri pentru noua lor scară de valori

RECOMANDĂRI

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro