(Publicitate) EcoFinance – cât de mult ajută creditarea responsabilă și gestionarea corectă a afacerii în depășirea provocărilor din perioada Covid19

Este greu să găsești în țară o afacere neatinsă de pandemia globală. Unele afaceri, în special cele din online, au reușit chiar să crească în această perioadă. Ne-am decis să vorbim cu Rucsandra Stanciu, directorul general al EcoFinance, despre modul în care business-ul lor de creditare online s-a confruntat cu noua realitate financiară. 

Rucsandra, te rog să ne spui mai multe despre EcoFinance – cu ce se ocupă compania și cine sunt clienții voștri? 

Ecofinance este o instituție financiară nebancară licențiată și reglementată de către Banca Națională a României, ce activează pe piața creditelor de consum acordate populației sub brandul CreditPrime. Acordăm credite 100% online persoanelor fizice, produsele noastre fiind în special adresate clienților nebancari, care pot accesa mai greu produse bancare, sau pur și simplu clienților care preferă confortul de acasă sau de la birou când accesează produse financiare. 

2. Acum ne confruntăm cu vremuri cu adevărat provocatoare, atât în ceea ce privește economia, cât și mediul de afaceri în general. S-a schimbat comportamentul clientului în timpul crizei și dacă da, în ce sens?

Da, pentru mulți dintre clienții noștri situația financiară s-a înrăutățit, o parte au fost concediați sau au intrat în șomaj tehnic, o parte au avut salariile reduse. Dar am observat că o mare parte a clienților noștri, la momentul declanșării situației de criză, s-au comportat foarte responsabil. 

A fost o surpriză și pentru noi să vedem că, într-un context economic precar și incert din punct de vedere al veniturilor viitoare, clienții noștri au preferat…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro