(Publicitate) Tratamentul cicatricilor post-acneice

Experții de la clinica SKiN MedSpa București ți-au pregătit o listă cu cele mai solicitate tratamente pentru cicatrici, mai exact doar cu acele tratamente care dau rezultate reale, vizibile cu ochiul liber. 

Tipuri de cicatrici post-acneice

Cicatricile reprezintă rezultatul răspunsului natural al organismului la o leziune a pielii, indiferent dacă este vorba de un coș sau o rană. Mai exact, cicatricile acneice se formează atunci când inflamația a intrat mai adânc în piele și în încercarea organismului de a o vindeca, se formează o cicatrice. 

Pentru a reduce aspectul cicatricilor cauzate de acnee este important să îți tratezi corect acneea, cât mai devreme cu putință, să eviți stoarcerea coșurilor și să ai o rutină dedicată îngrijirii pielii cu produsele potrivite ție,  pentru a încerca să previi apariția cicatricilor. 

De asemenea, în ciuda promisiunilor false, pe care le citești pe eticheta diferitelor produse cosmetice, nicio cicatrice nu trece rapid sau imediat. Trebuie să te înarmezi cu multă răbdare, deoarece organismului îi sunt necesare până la 12 luni sau chiar mai mult, în funcție de cât de adânci și “vechi” sunt cicatricile, pentru a umple sau a nivela leziunile produse de acnee sau alte traumatisme. 

Vestea bună este că există tratamente eficiente pentru cicatrici și că rezultatele sunt spectaculoase. De cele mai multe ori, este necesară o combinație de tratamente și că poate ceea ce funcționează în cazul unei persoane, poate să nu dea randament în cazul tău. 

Dacă vrei să știi mai multe detalii despre ce poți face pentru a-ți estompa sau elimina cicatricile, trebuie să ai în vedere că știința clasează cicatricile post acneice în mai multe categorii: 

?Cicatrici atrofice, care ce se împart în:

  • Cicatrici de tip icepick: depresiuni de diametru mic, cu margini neregulate, asemănătoare porilor dilatați, care sunt localizate de cele mai multe ori la nivelul pomeților, bărbiei și frunții.
  • Cicatrici de tip boxcar: aspect de crater, asemănător semnelor lăsate de varicelă, cu formă rotund-ovală sau pătrată, margini verticale și diametru mare.
  • Cicatrici de tip rolling: aspect general neregulat de “valuri”, cauzat de formarea unor benzi de țesut fibros sub piele.

? Cicatrici keloide, care apar mai rar și depășesc granițele leziunii inițiale. Acest tip de cicatrici sunt determinate de producția excesivă de colagen în timpul vindecării unei leziuni. 

? Cicatrici hipertrofice, leziuni supradenivelate asemănătoare cicatricilor keloide, care nu depășesc însă granițele leziunii inițiale. 

Hiperpigmentările au aspectul de pete maronii rezultate ca urmare a procesului de vindecare a leziunilor provocate de acneea activă.

Este posibil ca pe fața ta să existe mai multe tipuri de cicatrici, așadar este nevoie de un tratament sau un mix de tratamente pentru a le estompa suficient de mult, încât să nu se mai poată observa cu ochiul liber.

Tratamente pentru urmele și cicatricile lăsate de acnee

Indiferent de metoda aleasă, tratamentul cicatricilor cauzate de acnee este unul de durată, cu rezultate vizibile, care se îmbunătățesc de la o ședință la următoarea. Este bine să te înarmezi cu răbdare și să te adresezi unei echipe specializate în tratamentul cicatricilor! 

În afară de medicul dermatolog sau un medic specializat în chirurgie plastică estetică, care practic ar trebuie să îți recomande schema de tratament potrivită, care se poate adapta și modifica în funcție de modul în care răspunde organismul tău, este necesar ca în clinică să existe cât mai multe dispozitive medicale de ultimă generație, certificate,  care tratează cu succes cicatricile.

În clinica SKiN MedSpa beneficiezi de o schemă de tratament personalizată, care poate include mai multe ședințe pentru o singură procedură sau mai multe proceduri combinate, în funcție de tipul tău de piele și de gravitatea cicatricilor, dar și pentru a vedea cât mai rapid rezultate care să se îmbunătățească și să se perfecționeze în timp!

În momentul de față, orice tratament eficient al cicatricilor cauzate de acnee începe cu tratamentul cu laser

La SKiN MedSpa, medicul specialist îți poate recomanda tratamentul cu laserul medical Fotona, liderul mondial al sistemelor laser cu aplicații dermatologice și estetice sau cu laserul fracționat CO2 SmartXide Punto de la DEKA, cel mai nou sistem de laser CO2 fracționat ablativ, care deține și cea mai avansată tehnologie de laser de acest tip din întreaga lume! 

Pentru acneea activă tratamentul cu laser Fotona reduce inflamația provocată de acnee prin absorbția foto-selectivă și prin efectul de încălzire controlată. Laserul Nd:YAG de mare putere Fotona penetrează în siguranță pielea, până la adâncimea optimă pentru a distruge în mod selectiv glandele sebacee hiperactive. În plus, tratamentul cu laser pentru acnee Nd:YAG accelerează și procesul de vindecare, stimulând producția de colagen, un pas important în tratamentul pe termen lung al acneei.

Pentru tratamentul cicatricilor acneice problematice, lungimea de undă a laserului Er:YAG de la Fotona este ideală pentru ablația laser ușoară a cicatricilor. Laserul Er:YAG asigură în condiții de maximă siguranță și eficiență adâncimea minimă de penetrare necesară pentru refacerea  pielii cu cicatrici acneice, contribuind la îmbunătățirea texturii și tonusului acesteia. 

Laserul fracționat cu CO2 este un tip de tratament pentru piele folosit de medicii dermatologi pentru a reduce aspectul cicatricilor acneice, ridurilor profunde și a altor probleme ale pielii. Este o procedură non-invazivă care folosește laser pe bază de dioxid de carbon, pentru a îndepărta straturile exterioare ale pielii deteriorate. 

Terapia cu laser ablativ fracționat CO2 se bazează pe efectul fototermolizei fracționate, extrem de eficientă în tratarea cicatricilor acneice într-un mod mai puțin invaziv față de terapia convențională cu laser ablativ. 

Spre deosebire de peeling-urile chimice obișnuite și dermabraziunea, tratamentul cu laser permite controlul precis al adâncimii de penetrare. Laserul vaporizează ușor straturile subțiri de microni ale suprafeței cicatrizate, pentru a dezvălui pielea sănătoasă, nedeteriorată de dedesubt. Fotorejuvenarea (laser resurfacing) este o procedură simplă, rapidă, sigură, cât timp este realizată cu dispozitive de calitate și este manevrată de mâinile unui specialist. 

În afară de tratamentele cu laser, mezoterapia fracționată (microneedling) sau terapia de inducție a colagenului este un tratament facial cu rezultate excelente în reducerea aspectului cicatricilor post-acneice, în special a cicatricilor atrofice. 

Această procedură presupune realizarea controlată a unor micro-leziuni, micro-canale, prin care sunt introduse seruri bogate în substanțe active, ce pătrund direct în straturile profunde ale pielii. Astfel, organismul activează mecanismele naturale de regenerare tisulară și induce producția de colagen și elastină la nivelul zonei tratate.  

Diminuarea aspectului cicatricilor post-acneice se realizează în timp, astfel că efectele mezoterapiei fracționate sunt cumulative, dar sigure, pentru toate tipurile de piele. 

Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, microneedling-ul funcționează cel mai bine pentru cicatricile de tip icepick și boxcar, adică cele adâncite, nu cele supradenivelate. Acest lucru are legătură cu efectele inducerii de colagen. Dacă există cicatrici care ies în relief, atunci este posibil să existe deja un exces de colagen în zonă.

Unele studii au remarcat, de asemenea, că efectele microneedling-ului sau ale mezoterapiei fracționate asupra cicatricilor acneice sunt și mai eficiente atunci când tratamentele sunt combinate cu vitamina C sau cu terapia vampir, PRP sau terapia Dracula. 

La SKiN MedSpa, tratamentul cicatricilor prin microneedling sau mezoterapie fracționată este realizat cu ajutorul celor mai performante dispozitive:

Dermapen 4, cel mai nou și mai performant dispozitiv Dermapen™, folosește ace subțiri, de unică folosință, foarte fine, pentru a sparge țesutul cicatricial și pentru a stimula vindecarea acestuia. Parametrii de lucru ai dispozitivului Dermapen 4 sunt setați în funcție de structura pielii tale, de gradul de sensibilitate și de toleranța la durere, astfel încât să te bucuri de confort și siguranță pe toată durata efectuării procedurii. 

Nanopore Stylus 2.0 nu este orice tip de microneedling, ci este cel mai performant dispozitiv la acest moment, conceput pentru a deveni următoarea generație, care să înlocuiască Dermaroller-ul și Dermapen-ul. 

Nanopore reduce profunzimea și estompează aspectul cicatricilor și a urmelor cauzate de acnee. Rapiditatea micro-puncțiilor și faptul că acele  nu vibrează înseamnă că nu este necesară nici o cremă anestezică, iar numărul de impulsuri pe secundă este crescut la 150. 

Mai exact, se obțin 900 de micro-puncții per secundă, fără ca pacientul să resimtă durere. De aceea, Nanopore Stylus 02 este în cea mai puțin dureroasă formă de mezoterapie, disponibilă în prezent în întreaga lume!

Tratamentul de microneedling cu Nanopore Stylus este atât de eficient și de rapid, încât durează aproximativ 8 minute pentru a acoperi întreaga față,  iar rezultatele se îmbunătățesc de la o ședință la alta.

Venus Viva este dispozitivul care reprezintă standardul de aur în radiofrecvența nano-fracționată, care folosește radiofrecvența nano-fracționată brevetată și câmpuri electromagnetice pulsate pentru a pătrunde prin mai multe straturi ale pielii, îmbunătățind producția naturală de colagen. Întrucât acțiunea Venus Viva stimulează repararea țesutului cicatricial, rezultatul este o piele mai netedă, fără urme provocate de acnee și cicatrici.

Peste 93% dintre pacienții care au încercat radiofrecvența nano-fracționată sunt mulțumiți de îmbunătățirea adusă de către Venus Viva în ceea ce privește aspectul cicatricilor post-acneice și al petelor pigmentare.

✅ Electroporația EPN este un tip de mezoterapie fracționată care se realizează cu ajutorul unui dispozitiv denumit EPN sau Electroporation Needle. Acesta creează canale moleculare printr-un impuls electric, prin intermediul cărora se pot introduce în piele produse medicale sau cosmetice, pentru a asigura procesul natural de vindecare al pielii și producția de colagen. 

Rezultatele sunt mai mult decât spectaculoase, pentru că pielea răspunde imediat oricărui tratament aplicat. “Canalul” creat către straturile profunde ale pielii în doar câteva secunde de către tehnologia avansată, permite trimiterea direct acolo unde este nevoie a unui cocktail personalizat de vitamine, peptide, elastină, acid hialuronic și orice alte substanțe nutritive specifice, necesare tenului tău pentru a-și îmbunătăți structura. 

Peeling-ul chimic este un tratament care ce folosește de substanțe active dermatologic, pentru a realiza exfolierea controlată și curățarea stratului superficial al pielii. 

În clinica SKiN MedSpa se folosesc pentru cicatricile cauzate de acnee soluții de peeling medical din gama MelasPeel, concepute special pentru peeling-ul mediu și profund al pielii. Aceste substanțe active, atent dozate  de către medicul dermatolog și lăsate în contact cu pielea pentru o perioadă bine determinată, folosesc diferiți acizi și agenți de depigmentare ce tratează toate tipurile de cicatrici post-acneice, inclusiv cicatricile mai profunde. 

Pe lângă estomparea cicatricilor post-acneice, beneficiile peeling-ului chimic includ: stimularea sintezei de colagen la nivelul zonei tratate, reglarea sebumului, eliminarea hiperkeratozei pielii, îmbunătățirea aspectului și texturii tenului, precum și regenerarea celulară a țesuturilor.   

Microdermabraziunea cu diamant este o metodă excelentă de exfoliere și curățare a pielii ce presupune îndepărtarea manuală a celulelor moarte de pe stratul superficial al acesteia. 

Microdermabraziunea este recomandată pentru eliminarea semnelor superficiale de acnee, pentru uniformizarea cicatricilor (mai ales a celor care ies în relief) și pentru corectarea hiperpigmentării

Studiile arată că microdermabraziunea îmbunătățește rata de absorbție a produselor de îngrijire folosite în rutina zilnică, întrucât deschide o fereastră către straturile profunde ale pielii. Astfel, pielea ta va fi mai receptivă la produsele pe care le folosești pentru a-ți îmbunătăți textura pielii, adică te vei bucura fără efort și fără durere de un ten cu un aspect uniform, fără pete, fără denivelări, fără cicatrici sau semne și fără pori dilatați. 

Câteodată însă este nevoie de umplerea cicatricilor profunde cu acid hialuronic special ales pentru nevoile tenului tău. Injecțiile cu acid hialuronic pentru umplerea cicatricilor sunt realizate cu ace extrem de fine, prin care este introdus un gel cu o consistență perfect adaptată zonei injectate, cu proprietăți asemănătoare acidului hialuronic produs de propriul organism, cu scopul de a umple, de a nivela și șterge semnele lăsate de acnee. Doar medicul specialist va alege filler-ul dermic potrivit pentru tine! 

De ce să alegi tratamentul cicatricilor la SKiN MedSpa

La SKiN MedSpa, lumea noastră ești TU! Am investit și investim în permanență în cea mai performantă și cele mai noi dispozitive și tratamente dermatologice și estetice, pentru ca expertiza medicilor noștri dermatologi și a echipei noastre de terapeuți să fie susținută de aparatură de top, care permite obținerea celor mai bune rezultate, în cel mai scurt timp cu putință!

?Beneficiezi de tratamente pentru cicatrici post-acneice efectuate doar cu dispozitive de ultimă generație și medicamente și cosmetice de origini controlate. 

?Te bucuri de grija, atenția și expertiza personalului medical și a terapeuților instruiți, care îți vor oferi toate informațiile și suportul pentru a-ți trata și cele mai adânci  cicatrici

?Urmezi tratamente pentru cicatrici cu dispozitive certificate, sigure. Fără aparatură de tip replică, fără efecte secundare nocive pentru sănătate.

?Ești unic, și de aceea elaborăm scheme de tratament personalizate pentru orice tip de cicatrici,  în funcție de nevoile tale și doar ale tale. 

?Toate tratamentele dermatologice, faciale, corporale și estetice de la SKiN MedSpa sunt blânde, nedureroase. În plus, monitorizăm în permanență nivelul de confort al fiecărui pacient în timpul tuturor procedurilor efectuate.

?Echipă prietenoasă și amabilă, gata să-ți ofere întotdeauna informații complete și corecte!

?Prețuri foarte prietenoase, promoții permanente.

Te așteptăm la SKiN MedSpa pentru a beneficia de o evaluare gratuită a tenului tău și pentru a te bucura de rezultate în estomparea și eliminarea oricărui tip de cicatrici. 

Programează-te la 0729 740.704 sau pe [email protected] și fă-ne o vizită la clinica noastră din centrul comercial Drumul Taberelor din strada Brașov, numărul 25 din București.

O femeie a auzit niște bătăi, sub pământ, la câteva zile după ce s-a prăbușit un bloc în 1977. A venit și Ceaușescu. Ce s-a întâmplat când a ajuns dictatorul

PARTENERI – GSP.RO

O femeie a auzit niște bătăi, sub pământ, la câteva zile după ce s-a prăbușit un bloc în 1977. A venit și Ceaușescu. Ce s-a întâmplat când a ajuns dictatorul


BOMBĂ! Cine este, de fapt, femeia care a omorât doi copii! Cât de bogată e...

Playtech.ro

BOMBĂ! Cine este, de fapt, femeia care a omorât doi copii! Cât de bogată e…


Electricienii ucişi în apartamentul din Oneşti: Silviu - orfan de mamă, iar soţia lui Dan e asistentă în spitalul unde e internat ucigaşul

Observatornews.ro

Electricienii ucişi în apartamentul din Oneşti: Silviu – orfan de mamă, iar soţia lui Dan e asistentă în spitalul unde e internat ucigaşul


Zodiile de Apă. Caracteristici, temperament și relația cu celelalte zodii

HOROSCOP

Zodiile de Apă. Caracteristici, temperament și relația cu celelalte zodii


Anunţul OMS care a picat ca o lovitură. Când se va termina, de fapt, pandemia

Știrileprotv.ro

Anunţul OMS care a picat ca o lovitură. Când se va termina, de fapt, pandemia


Detaliul mai puţin ştiu despre Dan Barna. Cu ce mare echipă de fotbal din România ţine: ”Plângeam când pierdeam”

Telekomsport

Detaliul mai puţin ştiu despre Dan Barna. Cu ce mare echipă de fotbal din România ţine: ”Plângeam când pierdeam”


Oferta speciale pentru femei, în luna martie (Publicitate)

PUBLICITATE

Oferta speciale pentru femei, în luna martie (Publicitate)

Urmărește cel mai nou VIDEO

RECOMANDĂRI

Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro