Reacția premierului Ludovic Orban, după ce la telefoanele DSP București nu a răspuns nimeni timp de jumătate de oră. Ce măsuri s-au luat

Premierul Ludovic Orban a reacționat sâmbătă, 1 august, după experimentul desfășurat în direct de postul Digi24. Cu secretarul de stat Raed Arafad în platou, producătorii emisiunii au sunat la telefoanele Direcției de Sănătate Publică București, iar primul răspuns a venit după o jumătate de oră. Angajații s-au plâns de suprasolicitare, în condițiile lipsei de personal. ”Începând de astăzi, există resursa umană la DSP-uri, ea trebuie folosită inteligent”, a fost prima reacție a lui Orban.

”Până acum, mai aveau scuza că nu există resursa umană, a fost o creștere a cazurilor care a suprasolicitat resursa umană din DSP-uri. Începând de astăzi, există resursa umană la DSP-uri, ea trebuie folosită în mod inteligent”, a transmis premierul Ludovic Orban, citat de Digi24.

Dacă e necesar, se poate schimba și tehnic, deja am vorbit pentru a face îmbunătățiri tehnice în privința telefoanelor la care sună cetățenii, astfel încât să fie preluate apelurile, să crească numărul de persoane care răspund la telefoane

Ludovic Orban:

La fel ca și Raed Arafat, demnitarul i-a sfătuit pe oameni să sune la DSP pentru a obține informații sau să solicite intervenția pentru recoltarea de probe, dar, dacă simptomele sunt mai grave, să apeleze direct 112. 

”Dacă sunt simptome…
Citeste continuarea articolului pe libertatea.ro